• Bucuresti 37º C
  Baia Mare 34º C
  Brasov 32º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 31º C
  Craiova 34º C
  Galati 36º C
  Iasi 36º C
  Suceava 31º C
  Timisoara 33º C
 • 1 EUR = 4.8359 LEI
  1 USD = 4.0751 LEI
  1 GBP = 5.3679 LEI
  1 CHF = 4.4904 LEI
  1 HUF = 1.3964 LEI
  1 BGN = 2.4725 LEI
  1 JPY = 3.8595 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Remanierea Cabinetului Dăncilă. Propunerile ajung astăzi pe masa preşedintelui Iohannis

26 August, 09:33

Viorica Dăncilă este aşteptată să trimită, astăzi, propunerile de remaniere preşedintelui Klaus Iohannis.

dancila

Ea a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, nominalizările de miniştri şi a spus că luni îi va trimite preşedintelui solicitările în acest sens. Propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educaţiei Şerban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus viceprmier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

"Vreau ca la Ministerul Justiţiei să fie cineva care cunoaşte foarte bine modul în care lucrează magistriaţii, cineva care a lucrat alături de magistraţi, cineva independent, şi nu am vrut ca să mai fie cineva înregimentat politic", a susţinut premierul, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

"Dacă ne uităm la activitatea doamnei Dana Gârbovan, vedem că este o activitate în domeniu, o activitate foarte apreciată de către toţi magistraţii", a adăugat ea.

Dăncilă a mai spus, răspunzând unei întrebări, că plecarea Anei Birchall "nu are nicio legătură" cu faptul că ea ar fi fost de acord cu desfiinţarea Secţiei speciale.

"Nu legaţi înlocuirea Anei Birchall de anumite aspecte legate de justiţie. Îmi doresc o justiţie independentă, o justiţie în care deciziile, în care actele normative adoptate să fie în consens cu magistraţii, cu cei care lucrează în acest domeniu, şi cred că este important ca la acest minister să avem o persoană care să aibă discuţii, consultări cu magistraţii", a afirmat Dăncilă.

Întrebată dacă criticile aduse de Gârbovan raportului GRECO au reprezentat un criteriu pentru alegerea sa, Dăncilă a spus: "Ştiţi cum, vedem doar o anumită afirmaţie a unei persoane şi legăm întreaga activitatea de acea afirmaţie. Nu am citit ce a declarat sau ce nu a declarat doamna Dana Gârbovan, ştiu că este un magistrat cu foarte multă experienţă şi vreau la Ministerul Justiţiei un magistrat cu foarte multă experienţă".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: