• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 26º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 26º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7345 LEI
  1 USD = 4.2201 LEI
  1 GBP = 5.2361 LEI
  1 CHF = 4.2663 LEI
  1 HUF = 1.4497 LEI
  1 BGN = 2.4207 LEI
  1 JPY = 3.8990 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Reglementarea transnistreană // Reprezentanții politici s-au întâlnit la Tiraspol în formatul „1+1”

26 Octombrie, 09:26

O nouă reuniune dintre Chișinău și Tiraspol, în formatul „1+1”, cu participarea reprezentanților politici și a unor conducători ai grupurilor de lucru a avut loc ieri, la sediul Misiunii OSCE din Tiraspol.

transnistria

După ultima reuniune în formatul reprezentanților politici din partea Chișinăului și Tiraspolului, din luna septembrie curent, părțile în procesul de negocieri au efectuat o evaluare a situației curente în domeniul transportului, în special utilizării mecanismului de înregistrare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană și accederii în trafic rutier internațional.

Părțile au abordat aspectele ce țin de îmbunătățirea mecanismului de programare, sistemul de răspundere civilă auto, accesul în trafic rutier internațional, inclusiv și alte aspecte.

În cadrul dialogului, părțile au abordat accesul populației la medicamente, precum și compararea nomenclatoarelor de medicamente și înregistrarea agenților economici la Agenția Servicii Publice.

Un subiect separat pus în discuție a fost și nivelul de implementare a Deciziilor protocolare cu privire la funcționarea școlilor cu predare în limba română și domeniul telecomunicațiilor.

Chișinăul a oferit modelul ,,carnetului de elev” și ,,legitimației de profesor” în vederea anulării mecanismului de notificare pentru elevi și profesori și  garantarea liberei circulații.

Un alt aspect a vizat diminuarea tarifelor la serviciile comunale, inclusiv contrapunerea contractelor de locațiune în partea ce ține de teritoriile adiacente școlilor.

Pe durata ședinței, părțile au abordat domeniul telecomunicațiilor și lipsa deschiderii clare procesului de acceptare a pașilor propuși de Chișinău.

Chișinăul a punctat și a sensibilizat partea transnistreană de a abandona practici sau intenții provocatoare la adresa securității și ordinii de drept, precum și cele care vizează dimensiunea drepturilor omului, prin aplicarea legislației naționale a Republicii Moldova.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole:
Game of Thrones

Primetime Emmy 2019

INTERNATIONAL