• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Reglementarea transnistreană // Dodon pune batista pe țambal pe un an - un an și jumătate

28 Iunie, 09:31

Președintele Igor Dodon consideră că subiectul legat de reglementarea transnistreană nu se va afla pe ordinea de zi a guvernării în următorii un an - un an și jumătate. În opinia lui, actualmente nu există o conjunctură favorabilă în acest sens. Declarația a fost făcută la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4

Dodon

Potrivit lui, pentru soluționarea acestei probleme este nevoie atât de consens în interiorul țării, cât și la nivel internațional. „E clar că un consens intern fără un consens extern nu o să ducă la rezolvarea problemei transnistrene. Noi trebuie mai întâi pe intern, Guvernul, Parlamentul, Președinția, să vedem cum să rezolvăm această problemă și pe urmă să convingem partenerii externi”, a afirmat șeful statului.

În opinia lui, trebuie lăsate într-o parte sperietorile legate de federalizarea Republicii Moldova. În opinia lui, ideea federalizării nici nu a fost pe agendă. „Nu poate să fie un plan al Rusiei pentru Moldova pentru că el o să fie blocat de Europa și America. Nu poate să fie un plan al Americii pentru Transnistria pentru că o să fie blocat de Rusia. Trebuie să fie un consens”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului declară că actualmente trebuie să se abordeze problemele sociale cu care se confruntă locuitorii din regiunea transnistreană, inclusiv cele legate de școli, numere de înmatriculare, telefonie, terenuri agricole.

În altă ordine de idei, șeful statului susține că la Procuratura generală vor avea loc schimbări și există, în opinia lui, mai multe modalități, inclusiv modificarea legislației și cererea de demisie din partea procurorului general actual Eduard Harunjen.

Despre foștii judecători ai Curții Constituționale președintele spune că faptul că aceștia au acceptat să facă jocul Partidului Democrat a dus țara în pragul unui război civil, care putea fi cu vărsări de sânge. „Vina lor, în această situație, este ca și vina PDM. Ei s-au lăsat provocați, au fost un instrument”, a afirmat Igor Dodon. În opinia lui, foștii magistrați vor începe să spună de la cine concret au venit indicațiile.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: