• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 12º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 11º C
  Constanta 13º C
  Craiova 16º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 10º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.8743 LEI
  1 USD = 4.1768 LEI
  1 GBP = 5.4111 LEI
  1 CHF = 4.5595 LEI
  1 HUF = 1.3269 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 4.0006 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Reacția PSRM la „guvernul minoritar” ACUM

26 Martie, 14:43

Deputatul PSRM, Vladimir Țurcan, cataloghează anunțul făcut azi de reprezentanții blocului ACUM care îndeamnă deputații din alte fracțiuni să-i susțină inițiativele de numire a lui Andrei Năstase în funcția de speaker și numirea Maiei Sandu în funcția de premier, ca fiind simple declarații politice care pot fi făcute de orice fracțiune.

turcan

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Țurcan a declarat că sunt importante măsuri ce le vor întreprinde PPDA și PAS pentru a-și realiza obiectivele anunțate.

Este o simplă declarație politică care poate fi făcută de orice fracțiune. Întrebarea constă în faptul cum va fi aceasta implementată? Acest lucru este posibil doar în condiția în care vor fi organizate consultări, discuții, întrevederi cu cei care au acces în Parlament”, a declarat deputatul.

Amintim că în cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase și Maia Sandu au anunțat că cei 26 de deputați au decis înaintarea liderului PPDA la funcția de președinte al Parlamentului, iar lidera PAS - la funcția de premier. Năstase șiSandu au declarat că în opinia lor, soluția cea mai viabilă este crearea unui Guvern minoritar.

Totodată, Năstase și Sandu au anunțat că în Parlament vor fi formate două fracțiuni ale PPDA și PAS, însă, cele două formațiuni vor colabora în continuare și în  acest sens au semnat un Acord de colaborare.

Citeste mai mult despre: ACUM, guvern minoritar, PSRM, reactie, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: