• Bucuresti 7º C
  Baia Mare 4º C
  Brasov 5º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 9º C
  Craiova 11º C
  Galati 8º C
  Iasi 9º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 7º C
 • 1 EUR = 4.7785 LEI
  1 USD = 4.3069 LEI
  1 GBP = 5.6554 LEI
  1 CHF = 4.3582 LEI
  1 HUF = 1.4461 LEI
  1 BGN = 2.4432 LEI
  1 JPY = 3.9667 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Reacția PSRM la „guvernul minoritar” ACUM

26 Martie, 14:43

Deputatul PSRM, Vladimir Țurcan, cataloghează anunțul făcut azi de reprezentanții blocului ACUM care îndeamnă deputații din alte fracțiuni să-i susțină inițiativele de numire a lui Andrei Năstase în funcția de speaker și numirea Maiei Sandu în funcția de premier, ca fiind simple declarații politice care pot fi făcute de orice fracțiune.

turcan

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Țurcan a declarat că sunt importante măsuri ce le vor întreprinde PPDA și PAS pentru a-și realiza obiectivele anunțate.

Este o simplă declarație politică care poate fi făcută de orice fracțiune. Întrebarea constă în faptul cum va fi aceasta implementată? Acest lucru este posibil doar în condiția în care vor fi organizate consultări, discuții, întrevederi cu cei care au acces în Parlament”, a declarat deputatul.

Amintim că în cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase și Maia Sandu au anunțat că cei 26 de deputați au decis înaintarea liderului PPDA la funcția de președinte al Parlamentului, iar lidera PAS - la funcția de premier. Năstase șiSandu au declarat că în opinia lor, soluția cea mai viabilă este crearea unui Guvern minoritar.

Totodată, Năstase și Sandu au anunțat că în Parlament vor fi formate două fracțiuni ale PPDA și PAS, însă, cele două formațiuni vor colabora în continuare și în  acest sens au semnat un Acord de colaborare.

Citeste mai mult despre: ACUM, guvern minoritar, PSRM, reactie, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: