• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.0148 LEI
  1 GBP = 5.5099 LEI
  1 CHF = 4.5251 LEI
  1 HUF = 1.3641 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.8830 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Răsturnare de situaţie! Este posibil ca noul coronavirus să nu provină din China

06 Iulie, 23:18

Originea coronavirusului nu ar fi doar în China, ci în mai multe locuri din lume, unde stă în „adormire” până când are condiții prielnice să se răspândească potrivt unia dintre dintre principalii cercetători de la Universitatea Oxford, Tom Jefferson, care explică pe ce își bazează deducția.

corona

Dr. Tom Jefferson, de la Centrul pentru Medicină bazată pe dovezi (CEBM) de la Universitatea Oxford, a indicat o serie de descoperiri recente ale prezenței virusului în întreaga lume înainte de apariția sa în Asia ca dovadă tot mai mare a adevăratei sale origini ca organism global.

Urme de COVID-19 au fost găsite în eșantioane de canalizare din Spania, Italia și Brazilia, care au datat înaintea descoperirii sale în China. Virusologii spanioli au găsit urme de virus în eşantioane de ape uzate colectate la Barcelona în martie 2019, cu nouă luni înainte de a fi observat coronavirus în China.

Oamenii de știință italieni au găsit, de asemenea, dovezi de coronavirus la probele de canalizare de la Milano și Torino la mijlocul lunii decembrie, cu multe săptămâni înainte de a fi detectat primul caz, în timp ce experții au găsit dovezi ale urmelor în Brazilia în noiembrie.

Dr. Jefferson consideră că mulți viruși stau în stare latentă pe tot globul și apar atunci când condițiile sunt favorabile, ceea ce înseamnă, de asemenea, că pot dispărea cât de repede ajung. "Unde s-a dus Sars 1? A dispărut", a spus el, adăugând: "Deci trebuie să ne gândim la aceste lucruri. Trebuie să începem să cercetăm ecologia virusului, să înțelegem modul în care acesta este originar și mutant”.

În interviu, Tom Jefferson face o paralelă cu gripa spaniolă care, în 1918, care a ucis 30% din populaţia Samoa de Vest, în contextul în care aceasta nu avea niciun contact cu lumea exterioară. "Explicația pentru acest lucru ar putea fi doar că acești agenți nu vin sau nu merg nicăieri. Ei sunt întotdeauna aici și ceva îi aprinde, poate densitatea umană sau condițiile de mediu, iar acest lucru ar trebui să căutăm", a spus el.

Mai mult, dr. Jefferson consideră că virusul poate fi transmis prin sistemul de canalizare sau în toaletele comune, nu doar prin picăturile expulzate prin vorbire, tuse și strănut. Scriind în The Telegraph, dr. Jefferson și profesorul Carl Henegehan, directorul CEBM, solicită o investigație aprofundată similară cu cea efectuată de John Snow în 1854 pentru a arăta că holera se răspândea la Londra dintr-un puț infectat în Soho.

Explorarea motivului pentru care se întâmplă atât de multe focare la fabricile de produse alimentare și plantele de ambalare a cărnii ar putea descoperi noi căi de transport, consideră ei, potrivit B1TV. Poate fi facilități de toaletă comune, însoțite de condiții reci, care permit virusului să prospere. "Facem o revizuire de viață, extragând condițiile de mediu, ecologia acestor viruși, care a fost subestimată", a spus dr. Jefferson.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: