• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0405 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5329 LEI
  1 HUF = 1.3512 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8928 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Răspunsul blocului ACUM la oferta PDM de a prelua conducerea viitorului Guvern

14 Martie, 12:40

Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, anunță că blocul ACUM refuză să dialogheze orice alianță cu „cei care sunt responsabili de capturarea statului”. Astfel, el a comentat declarația vicepreședintelui PDM, Andrian Candu, care a propus funcția de prim-ministru în viitorul Guvern pentru reprezentanții blocului ACUM.

Popsoi

Poziția noastră rămâne neschimbată. Noi am primit mandat de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi privind deoligarhizarea statului și invităm toți deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale Parlamentului. Nu ducem negocieri și dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului”, a declarat Popșoi pentru Deschide.MD.

Amintim că azi, în cadrul briefingului de presă, vicepreședintele Partidului Democrat, Adrian Candu, a declarat că PDM vine cu o nouă invitație la negocieri adresată blocului ACUM și democrații sunt dispuși să ofere chiar și conducerea viitorului Guvern.

„O să vă spun un lucru pe care nu l-am făcut public până acum, pentru că am vrut să-l discutam mai întâi cu liderii Blocului „ACUM”, dacă acceptau propunerea noastră de dialog. PD este gata de discuții profunde privind viitorul tarii, este pregătit pentru a manifesta flexibilitate în negocieri și, dacă liderii Blocului „ACUM” ar fi venit la întâlnirea cu noi, ar fi aflat ca PD, chiar dacă este partidul care are mai multe mandate în Parlament, este gata să le ofere până și conducerea viitorului Guvern, să le ofere un rol considerabil în noul Executiv. Dacă cei de la Blocul „ACUM” sunt gata să-și asume actul guvernării, să implementeze inclusiv angajamentele pe care le-am făcut noi în fata cetățenilor, suntem gata să discutam foarte serios asta. Să vină și să discutăm”, a subliniat Candu.

Candu s-a referit și la acel pachet de modificări legislative ale blocului ACUM, menționând că ele nu pot fi puse pe agenda Parlamentului fără o conducere a Legislativului.

Citeste mai mult despre: ACUM, coalitie, Mihai Popsoi, PDM, răspuns, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: