• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 15º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 14º C
  Craiova 22º C
  Galati 20º C
  Iasi 18º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Raport // Unele femei din R. Moldova încă folosesc oțet sau lămâie ca să nu rămână gravide

26 Iulie, 11:13

Deși numeroase state susțin că au dezvoltat strategii de sănătate reproductivă și de planificare familială eficiente, datele publicate din teritorii arată că lucrurile nu stau deloc așa.

Otet

Dreptul femeilor de a decide dacă vor să nască și când, să aleagă o metodă sigură de contracepție, este încălcat, astfel că în multe țări femeile se supun unui risc enorm pentru viața lor, adoptând soluții periculoase pentru a evita o sarcină nedorită.

Astfel, în loc de contraceptive, dispozitive intrauterine, prezervative o mulțime de femei recurg la soluții greu de imaginat – oțet, semințe de mango, prafuri, dezinfectanți, baloane sau sacoșe din plastic. Din păcate, Moldova se află printre statele unde metode periculoase de contracepție încă se mai practică, potrivit sanatateinfo.md.

Despre aceasta a anunțat UNFPA într-un raport publicat recent.

Organizația a cules 20 de exemple din întreaga lume, unde femeile recurg la metode periculoase de contracepție. Fiecare exemplu este redat detaliat, apoi este explicat de ce este periculos pentru sănătatea femeii și, foarte important, nu este eficient în prevenirea sarcinii nedorite.

Oțet de mere

Așadar, Republica Moldova apare în raport cu două exemple degradante. În primul caz este vorba de oțetul de mere.

Multe femei încearcă să prevină sarcina prin introducerea sau ingerarea substanțelor chimice nocive. Lucrătorii din domeniul sănătății din Republica Moldova, Siria și Uzbekistan spun că unele femei aplică oțet de mere în vagin, înainte sau după actul sexual. Deși multe cazuri raportate sunt vechi de zeci de ani, practica este observată și astăzi”, se menționează în raportul UNFPA.

Felii de lămâie

În mai multe țări, lucrătorii din domeniul sănătății au raportat că femeile au pus felii de lămâie sau suc de lămâie în vagin după un contact sexual. Acest lucru poate provoca iritații, disbacterioză și alte probleme.

Am fost surprinsă, să nu spun șocată, când am aflat că o femeie folosea și continuă să folosească felii de lămâie în vagin după actul sexual”, a spus Ludmila Bologan, ginecolog din Republica Moldova.

Desigur, Moldova nu este singura țară cu astfel de exemple. UNFPA menționează despre alte cazuri la fel de periculoase.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: contraceptive, femei, gravide, lamaie, otet, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: