• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 34º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 28º C
  Craiova 34º C
  Galati 33º C
  Iasi 33º C
  Suceava 30º C
  Timisoara 35º C
 • 1 EUR = 4.7284 LEI
  1 USD = 4.2575 LEI
  1 GBP = 5.1609 LEI
  1 CHF = 4.3494 LEI
  1 HUF = 1.4534 LEI
  1 BGN = 2.4176 LEI
  1 JPY = 3.9953 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Raețchi cere sprijin autorităților române pentru românii de Egipt

15 August, 12:42

raetchi_ovidiu2

Deputatul PC de Diaspora, Ovidiu Raețchi, solicită joi, printr-un comunicat remis Agenție de presă r/News, sprijinul Ministerului de Externe, Preşedinţiei şi corpului diplomatic român din Egipt, pentru a veni în ajutorul românilor afectați de violențele din zonă, care vor să se întoarcă în țară.

 “Am încercat, încă din luna iulie, să asigurăm la nivelul biroului parlamentar un contact permanent cu românii din Egipt, iar de ieri situaţia lor pare să se fi înrăutăţit, am primit deja două solicitări de sprijin în vederea repatrierii. În astfel de momente mobilizarea corpului diplomatic de la faţa locului, precum şi a autorităţilor care asigură securitatea românilor de peste hotare este decisivă. Fac un apel, în numele românilor din Egipt, către ministrul Corlaţean şi către preşedintele Băsescu în acest sens. Oamenii trebuie să simtă ca sunt protejaţi în orice scenariu – chiar dacă un scenariu vădit negativ nu este iminent”, a precizat Raețchi.

Deputatul susține că sunt multe situații în care actele românilor au expirat și nu și le pot reînnoi din cauza problemelor și violențelor din regiune. 

“Avem mai multe cazuri de acte expirate din motive obiective, sunt zone periculoase pe care trebuie să le traversezi pentru a ajunge într-un centru administrativ. Şi există o anumită teamă la nivelul românilor care se afla în această situaţie: nu voi putea pleca din ţară, îmi lipseşte o ştampilă de la autorităţile egiptene, nu am toate actele în regulă… E nevoie, din acest motiv, de un suport consular solid”, a explicat Raețchi. 

Citeste mai mult despre: egipt, MAE, Ovidiu Raețchi, presedintie
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: