• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 19º C
  Constanta 20º C
  Craiova 25º C
  Galati 23º C
  Iasi 19º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.8278 LEI
  1 USD = 4.4355 LEI
  1 GBP = 5.5115 LEI
  1 CHF = 4.5746 LEI
  1 HUF = 1.3621 LEI
  1 BGN = 2.4684 LEI
  1 JPY = 4.0758 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Raed Arafat: Raportul privind sistemul 112 cuprinde 14 măsuri ce urmează a fi implementate

08 August, 00:01

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri că a prezentat premierului Viorica Dăncilă raportul cu privire la sistemul 112, elaborat de comisia interministerială, raport care cuprinde 14 măsuri pe termen scurt, mediu şi lung ce urmează a fi implementate.

arafat

"Am prezentat doamnei prim ministru raportul şi concluziile finale, iar acesta va fi făcut public integral. În raport a fost analizată situaţia actuală a serviciului 112, a dispecerizării şi a problemei localizării.(...) Au fost stabilite 14 măsuri împărţite pe termene: scurt - până în 12 luni, termen mediu - între 12 luni şi 36 luni şi termen lung - până la 60 de luni", a spus Arafat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Arafat a afirmat că sistemul nu este perfect, trebuie corectat, dar nici nu se poate spune că acesta ”este la pământ”. ”Sigur vor muri foarte mulţi oameni dacă populaţia pierde încrederea să sune”, a spus Raed Arafat.

”Doamna prim-ministru a înfiinţat o comisie interministerială care să se ocupe de analiza situaţiei 112 în mod deosebit a localizării, dar nu numai, şi a dispecerizării şi altor aspecte corelate, o comisie care a inclus mai multe instituţii. Pe lângă MAI, a fost STS-ul, Ministerul Comunicaţiilor, Secretariatul General al Guvernului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi ANCOM-ul. La una din şedinţe am invitat şi responsabilii de protecţia datelor. Am avut ocazia să prezint doamnei prim-ministru raportul şi concluziile finale. Raportul va fi făcut public, dar permiteţi-mi să subliniez anumite aspecte. În raport a fost analizată situaţia actuală a Serviciului 112, a dispecerizării şi a problemei localizării, unde ne aflăm acum şi unde trebuie să ajungem. A fost analizată implementarea sistemului AML (Advanced Mobile Location), dar în concluzia noastră, după implementarea acestui sistem, nu trebuie să ne oprim aici pentru că este nevoie şi de alte sisteme complementare care trebuie să fie implementate în viitor”, a declarat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat Raed Arafat, preşedinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: