• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.8582 LEI
  1 USD = 4.0972 LEI
  1 GBP = 5.3220 LEI
  1 CHF = 4.5132 LEI
  1 HUF = 1.3490 LEI
  1 BGN = 2.4839 LEI
  1 JPY = 3.9261 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Raed Arafat, anunţ important despre călătoriile în străinătate ale românilor

10 Iunie, 22:27

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat întărește ideea prelungirii stării de alertă și spune că persoanele care călătoresc în străinătate și doar tranzitează țări afectate de coronavirus nu vor fi supuși măsurii izolării. Raed Arafat atrage atenția că mulți vor fi tentați să mintă în privința duratei călătoriei efectuate.

arafat

Raed Arafat a vorbit și despre intenția Avocatului Poporului de a căuta "tortura din spitale", după ce mai multe spitale COVID au primit adresă de la Avocatul Poporului că sunt monitorizate în cadrul procedurilor anti-tortură și că trebuie să afișeze informația la vedere, dar să și facă publice mai multe date.

"Care e pericolul acestui document? Legatura cu cuvantul tortura inseamna ca un spital a fost considerat ca un centru de detentie, ca medicul este potential tortionar sub monitorizare ca ar putea sa faca asa ceva. Asta s-a inteles de colegii nostri si trebuie clarificat. Trebuie sa clarifice (Avocatul Poporului). Daca nu se revine pe teama asta, medicii nu vor mai da decizii si vor chema Avocatul Poporului sa ia decizii in locul lor. Chiar o sa intreb colegii din alte tari unde s-a mai procedat asa, sunt curios daca s-a intamplat in Italia unde medici au avut de ales pe cine lasa sa moara si cine traieste ca au fost si astfel de momente, va spun sigur", a declarat Raed Arafat.

Adjunctul Avocatului Poporului a intervenit telefonic în emisiune şi a spus că termenii folosiți sunt prevăzuți în legislație, dar că nu se referă la altceva decât la drepturile pacienților și nu la supunerea acestora la torturi.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: