• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 31º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7249 LEI
  1 USD = 4.2241 LEI
  1 GBP = 5.2925 LEI
  1 CHF = 4.2222 LEI
  1 HUF = 1.4662 LEI
  1 BGN = 2.4158 LEI
  1 JPY = 3.8996 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Radu F. Alexandru: Protestez cu toată fermitatea împotriva deciziei nedrepte luată de premierul Ponta împotriva dlui. Mihai Florovici

28 Iunie, 09:43

radu f alexandru

Radu F. Alexandru, despre rechemarea în ţară a lui Mihail Florovici, ambasadorul României în Muntenegru:  

Dl. Mihail Florovici, ambasadorul României în Muntenegru, alături de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dl. Raed Arafat, au fost singurii demnitari din Guvernul Ponta care și-au făcut datoria în timpul gravului accident de circulație produs la Podgorice, în urmă cu câteva zile.

Deși informațiile primite la ambasadă, imediat după accident, erau destul de sumare: ”un număr de cetățeni români”, fără alte detalii, ambasadorul Florovici s-a deplasat imediat la locul accidentului; a luat legătura cu autoritățile locale; a informat MAE de la București; a rămas la locul accidentului până când a fost repatriat ultimul cetățean român. Din dorința absolut legitimă ca familiile victimelor și lumea din țară să fie corect informată asupra tuturor detaliilor procedurilor de recuperare a celor implicați în accident, ambasadorul Florovici și-a permis în două rânduri să facă corecturile ce se impuneau în declarațiile inexacte făcute cu superficialitate de premierul Ponta. Urmare a acestui grav ”afront”, fără nicio explicație, Victor Ponta l-a rechemat imediat în țară punând astfel punct unui mandat de care, după cum s-a văzut că s-a comportat, s-a achitat fără de reproș.

Gravul accident de la Podgorice a spulberat orice iluzie asupra capacității premierului Victor Ponta și a multora dintre miniștri să reacționeze normal, în beneficiul cetățenilor, într-o situație de criză. Indiferența față de viața oamenilor aflați în grea cumpănă; lipsa de reacție rapidă; incapacitatea de acționa și de a dispune în timpul cel mai scurt măsurile care se impun (”Eu nu sunt Ceaușescu”, îngână stupid Victor Ponta) sunt lucruri dovedite cu prisosință. Realitatea de necontestat a acestor impardonabile carențe impunea o analiză imediată și sancționarea severă a celor care nu și-au făcut datoria. Victor Ponta nu a ridicat un deget împotriva unuia dintre nevolnicii lui miniștri, dar l-a amendat neiertător pe cel căruia nu i se poate imputa nimic. Numai un om care întruchipează necinstea, fariseismul, minciunea și iresponsabilitatea poate să aibă un asemenea comportament. Victor Ponta dovedește, o dată în plus, că este un astfel de om.

Protestez cu toată fermitatea împotriva deciziei nedrepte luată de premierul Ponta împotriva dlui. Mihai Florovici și fac un apel către mass-media, către societatea civilă și către toți oamenii de bună-credință să ne unim într-un efort comun pentru repunerea imediată și deplină în drepturi a merituosului ambasador.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: