• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 10º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 16º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova va susţine inițiativa României de relansare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării

18 Octombrie, 08:39

Conceptul preşedinţiei române a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), din care face parte și R.Moldova, şi calendarul reuniunilor şi evenimentelor tematice pentru 2018-2019, au fost discutate în cadrul întrevederii Secretarului de stat pentru integrare europeană, Daniela Morari, cu Ambasadorul României în RM, Daniel Ioniţă, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene într-un comunicat.

intrevedere

Discuţiile s-au axat pe tematicile şi direcţiile de acţiune prioritare ale preşedinţiei României în cadrul SUERD (1 noiembrie 2018  – 1 noiembrie 2019), precum şi pe identificarea unor soluţii şi oportunităţi de finanţare a proiectelor comune.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a informat despre acţiunile ce urmează a fi întreprinse în respectivă cu privire la îmbunătăţirea conectivităţii şi mobilităţii în regiunea Dunării în domeniul transporturilor, turismului, digitalizării şi a contactelor între oameni. În acest scop, România va iniţia procesul de actualizare a Planului de Acţiuni a SUERD prin crearea de sinergii între toţi actorii implicaţi din regiunea Dunării şi Comisia Europeană şi prin operaţionalizarea Punctului Focal pentru Asistenţă Tehnică.

La rândul său, Secretarul de stat Daniela Morari a ţinut să sublinieze că Republica Moldova va susţine acţiunile prevăzute în programul preşedinţiei române şi va facilita schimbul de experienţă şi bune practici pe ariile prioritare, în scopul orientării SUERD spre obţinerea rezultatelor cu mai mult impact pentru statele membre.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: