• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 16º C
  Craiova 26º C
  Galati 24º C
  Iasi 27º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7581 LEI
  1 USD = 4.2739 LEI
  1 GBP = 5.5051 LEI
  1 CHF = 4.1831 LEI
  1 HUF = 1.4768 LEI
  1 BGN = 2.4328 LEI
  1 JPY = 3.8176 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R.Moldova // Un lăcătuș se judecă de 6 ani cu magazinul UNIC. Dosarul a ajuns la CSJ

14 August, 19:06

Un lăcătuș se judecă de aproape șase ani cu administrația magazinului UNIC din Capitală pentru că aceasta l-a concediat surprinzâdu-l în stare de ebrietate la locul de muncă. Spre a-şi dovedi nevinovăţa, lăcătuşul a cerut instanţei să examineze secvenţele video înregistrate în ziua cu pricina, subliniind că nu era beat, ci obosit după ce şi-a supravegheat mama bolnavă.

magazinul UNIC

A fost însă refuzat. În disperare de cauză, omul a mai cerut să fie audiat în acest sens medic narcolog.

Cazul a ajuns la Curtea Supremă de Justiție, însă și de această dată magistrații au respins ca fiind inadmisibilă cererea de revizuire depusă de lăcătușul Anatoli Dudnic, în cauza civilă, la cererea de chemare în judecată depusă de acesta împotriva Magazinului Central „UNIC”, Societate pe Acţiuni.

Întâmplarea soldată cu demisia lui Dudnic a avut loc pe 2 aprilie 2012, când, potrivit reprezentanților UNIC, ar fi fost prins în stare de ebrietate la muncă.

Angajatul a specificat că, de fapt, în ziua respectivă nu era în stare de ebrietate, ci obosit peste măsură, deoarece, în noaptea anterioară, a avut grijă de mama sa bolnavă.

Cu toate acestea, reprezentanții Societății pe Acțiuni nu l-au crezut și l-au dat afară de la lucru.

Nemulțumit de decizia luată de administrația magazinului, Anatol Dudnic s-a adresat în judecată. Din 2012 și până în 2018 au au avut loc câteva ședințe de judecată în diferite instanțe. Mai întâi la judecătoria Chișinău, apoi la Curtea de Apel, urmând la CSJ, în repetate rânduri, unde lăcătușul a cerut să fie reexaminat cazul și anulate deciziile de la Apel și prima instanță.

Pentru a-și proba nevinovăția, fostul angajat al magazinului UNIC a cerut în instanță să fie audiat narcolog, precum și să facă o interpelare interpelare la Dispensarul Republican de Narcologie pentru a vedea înregistrarea video făcută în ziua cu pricina, instanța însă a refuzat acest lucru, pentru că nu s-au îndeplinit condițiile de depunere a cererii de revizuire.

Ultima decizie în acest litigiu a fost emisă de CSJ acuma câteva zile când, la fel ca și alte dăți, au respins ca fiind inadmisibilă cererea de revizuire depusă de Anatoli Dudnic, în cauza civilă, la cererea de chemare în judecată depusă împotriva Magazinului Central „UNIC” cu privire la anularea ordinelor, restabilirea în funcţie, încasarea salariului pentru perioada absenței forțate de la serviciu şi repararea prejudiciului moral.

Citeste mai mult despre: curtea supremă, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: