• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 2º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 6º C
  Craiova 2º C
  Galati 3º C
  Iasi 2º C
  Suceava 0º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6485 LEI
  1 USD = 4.0861 LEI
  1 GBP = 5.1722 LEI
  1 CHF = 4.1190 LEI
  1 HUF = 1.4383 LEI
  1 BGN = 2.3768 LEI
  1 JPY = 3.6010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Statul vrea să repare toate gările și stațiile auto din RM. Caută un partener care să investească

13 August, 08:52

Guvernul vrea să renoveze cele aproape 30 de filiale a gărilor și stațiilor auto care sunt pe teritoriul Republicii Moldova. În opinia guvernului acest lucru poate fi realizat prin intermediul unui parteneriat public-privat iar compania care va fi contractată trebuie să dețină aproximativ 25 milioane de dolari SUA pentru a realiza acest lucru.

Gara Nord Chisinau

Într-un proiect de Hotărâre de Guvern care este supus dezbaterilor publice, este menționat că proiectul este elaborat de Ministerul Economiei în colaborare cu Agenția Proprietății Publice. În același document este menționat că beneficiile directe ale statului din implementarea proiectului se vor materializa în venituri la bugetul de stat sub formă de transferuri anuale, estimativ în sumă totală de 250 milioane lei, precum taxe și impozite achitate de partenerul privat, estimativ 300 milioane lei, adică în total 550 milioane de lei.

În document se mai spune că partenerul privat își asumă construcția, finanțarea, exploatarea și întreținerea unui bun public, iar partenerului privat i se permite să perceapă tarife de utilizare pentru a-și recupera investiția și a-și acoperi costurile de întreținere, precum și pentru a obține un profit irezonabil. La finalizarea contractului, bunul public este transferat cu titlu gratuit partenerului public în stare bună și liber de orice sarcină sau obligație.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: