• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R.Moldova// Socialiștii îl atacă pe Kalinin, după ce acesta a dezvăluit schema lui Dodon cu fermierii

19 Februarie, 09:27

Este cercetat penal în Federația Rusă și ar fi furat milioane de ruble, este acuzația lansată de deputatul socialist Grigore Novac la adresa liderului Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, care a dezvăluit, ieri, o schemă prin care președintele Igor Dodon ar câștiga milioane de dolari pe seama fermierilor moldoveni care își exportă produsele pe piața Federației Ruse.

novac

Deși nu combate acuzațiile lui Kalinin, candidat la alegerile parlamentare, Novac vorbește despre problemele penale ale acestuia.

„Un şarlatan pe nume Kalinin a ieșit la o conferință de presă şi le-a promis moldovenilor că, chipurile, el o să-i ajute să exporte marfa în Federația Rusă. Ăsta îi acel Kalinin certat cu legea în Federația Rusă, cel care este cercetat penal în FR, cel care a furat cam 19 milioane de ruble, bani alocați de Guvern pentru protejarea drepturilor concetățenilor noștri, tot el este cel care solicita de la moldovenii noștri de la 1 500 până la 2 000 de dolari pentru a le rezolva o problemă legată de legislația migrațională a Federației Ruse. El măcar de propriile probleme de ar scăpa, dar până la urmă pentru mine nu este clar cum are el de gând să rezolve aceste probleme, în timp ce el personal are mari probleme”, a comentat pe Facebook deputatul socialist.

Amintim că, ieri, Kalinin spunea că Igor Dodon ar intermedia exportul de produse moldovenești pe piața rusă și ar percepe ilegal de la fermieri până la o mie de dolari pentru fiecare camion încărcat dus în Federația Rusă.

„Companiile care refuzau să conlucreze cu el observau că nu mai erau în lista întreprinderilor cu drept de export. Aceste companii trebuiau să conlucreze doar cu întreprinderi intermediare, aprobate de PSRM, cărora la fel trebuiau să le achite pentru servicii. Tariful era de la 700 la 1 000 de dolari pentru fiecare camion de produse exportate", a spus Kalinin.

Președinția s-a limitat să spună că Igor Dodon nu candidează la alegerile parlamentare și nu va comenta acuzațiile lui Kalinin.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: