• Bucuresti 6º C
  Baia Mare 4º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 9º C
  Craiova 7º C
  Galati 5º C
  Iasi 7º C
  Suceava 7º C
  Timisoara 7º C
 • 1 EUR = 4.6890 LEI
  1 USD = 4.1126 LEI
  1 GBP = 5.2962 LEI
  1 CHF = 4.1453 LEI
  1 HUF = 1.4591 LEI
  1 BGN = 2.3975 LEI
  1 JPY = 3.7808 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Primarul din Băcioi: Consilierii PSRM și PD blochează inițiativele propuse de administrația local

27 Noiembrie, 13:48

Primarul comunei Băcioi aflată în componența municipiului Chișinău, Vitalie Șalari, spune că este blocat în activitate și nu i se permite deschiderea unui staționar de zi în localitate. Edilul spune că în spatele acestor acțiuni ar sta un consilier local, care acționează la comanda unui deputat democrat.

Vitalie Șalari

Într-o conferință de presă la IPN, Vitalie Șalari a spus că toate inițiativele bune propuse de persoane din administrația publică locală sunt blocate dacă nu aparțin Partidului Democrat. O fac câțiva consilieri ai Partidului Socialiștilor sau ai Partidului Democrat, care depun tot felul de plângeri nemotivate la Centul Național Anticorupție. Astfel, persoane implicate în diferite proiecte sociale ajung să fie hărțuite, inclusiv se ajunge la intentarea ilegală de cauze penale.

Primarul spune că același scenariu s-a aplicat și în cazul staționarului de zi, propus să fie deschis în cadrul Centrului de sănătate Băcioi. Potrivit lui Vitalie Șalari, în comunitatea Băcioi locuiesc 14 mii de oameni, iar aproape o treime din aceștia sunt persoane de vârsta a treia. Pentru a le facilita accesul la servicii medicale, s-a venit cu propunerea de a deschide acest staționar de zi.

După consultații cu specialiștii din sistemul de sănătate publică, la propunerea primarului, Consiliul comunal Băcioi a alocat, în februarie anul curent, 100 de mii de lei pentru deschiderea staționarului. Arhitectul Primăriei, Oleg Druță, a elaborat planul construcției. Iar la solicitarea specialiștilor din sistemul de sănătate publică, ca saloanele pacienților să nu fie mai mici de 12 metri pătrați, arhitectul a operat unele adaptări în proiect, după care a ajuns să fie audiat de ofițerii anticorupție.

Primarul spune că audierile au fost motivate printr-un demers depus la CNA de către un consilier local, Viorel Gortolomei, reprezentant al PSRM, care foarte activ conlucrează cu președintele organizației primare a PDM din Băcioi. Iar scopul, afirmă Vitalie Șalari, este de a a-l intimida și a-l face să renunțe la funcția de primar.  „La audierea arhitectului, ofițerul de urmărire penală insista ca acesta să depună depoziții împotriva mea, să spună că a primarul i-a dat indicații să modifice schema imobilului”, a spus Vitalie Șalari, remarcând că proiectul nici măcar nu avea semnătura sa și în niciun caz nu a dat astfel de indicații.

„Vă declar că Partidul Democrat, mai bine spus reprezentanții lui, nu se vor limita numai la acțiunile respective. Suntem convinși și deținem informații că vor mai urma acțiuni ilegale, de intimidare cu folosirea instituțiilor de forță care sunt sub administrația Partidului Democrat”, a spus primarul de Băcioi.

Prezent la conferință, arhitectul comunei Băcioi, Oleg Druță, a confirmat că ofițerii de la CNA, în timpul audierii, au încercat  să-l determine pe acesta să depună depoziții împotriva primarului.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: