„Membrii partidului au examinat evoluția situației social-politice din Republica Moldova, menționând polarizarea preferințelor electoratului din țară pe extremele de stânga, dreapta și centrul eșichierului politic. Totodată, a fost subliniată creșterea ponderii susținătorilor vectorului pro-rusesc de dezvoltare a statului și pericolul revenirii la putere a unor forțe politice revanșarde și anti-europene. În situația dată, o fragmentare excesivă a segmentului de centru-dreapta ar putea facilita procesul câștigării alegerilor de către Partidul Socialiștilor, fapt care ar însemna blocarea pe o perioadă nedeterminată a parcursului european al Republicii Moldova și a reformelor demarate de guvernele anterioare”, se mai spune în comunicatul popular-europenilor.
Astfel, pentru a nu admite asemenea scenarii, s-a decis că PPEM nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în calitate de concurent electoral cu liste sau candidați proprii și că va sprijini candidații din circumscripții electorale care împărtășesc aceleași valori pro-europene.
În același timp, în perioada următoare partidul își va consolida forțele și se va pregăti pentru alegerile locale din anul viitor.
Sursa: deschide.md