• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 33º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 29º C
  Craiova 33º C
  Galati 33º C
  Iasi 31º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7216 LEI
  1 USD = 4.2706 LEI
  1 GBP = 5.2121 LEI
  1 CHF = 4.3268 LEI
  1 HUF = 1.4384 LEI
  1 BGN = 2.4142 LEI
  1 JPY = 4.0058 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Pachetul „anti-oligarhic” poate fi înregistrat ca inițiativă legislativă

29 Martie, 11:07

Direcția generală juridică a Parlamentului a efectuat expertiza pachetului „anti-oligarhic”, depus cu o săptămână în urmă de deputații blocului ACUM și a transmis către Secretariatul Parlamentului nota cu o concluzie prin care inițiativele pot fi înregistrate în calitate de proiecte de lege.

parlament

Reprezentanții din cadrul Direcției juridice au anunțat că nu a fost depistată nicio problemă și proiectele pot fi înregistrate oficial.

Totuși, anumite neclarități pot apărea în continuare,și asta din motivul că nu există organe de lucru (președintele Parlamentului și o Comisie sesizată în fond – nota red.).

Amintim că blocul ACUM a prezentat „un set de legi care vizează eliberarea instituțiilor de stat de sub controlul lui Plahotniuc”. Aceștia se adresează tuturor deputaților, să voteze individual pachetul de legi propus. Documentul presupune demisia conducerii mai multor instituții de stat, formarea a trei comisii parlamentare de anchetă dar și introducerea legii „Magnițchi”.

La data de 22 martie deputații fracțiunilor PPDA și PAS au încercat să înregistreze în Parlament pachetul „anti-oligarhic”, însă fără succes. Secretariatul Legislativului a înscris inițiativele doar în registrul de intrare al Parlamentului.

Ulterior, șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, a declarat pentru Deschide.MD că inițiativele urmau a fi supuse unei expertize pentru a vedea dacă acestea corespund normelor juridice.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: