• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9265 LEI
  1 USD = 4.0491 LEI
  1 GBP = 5.7238 LEI
  1 CHF = 4.4882 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5189 LEI
  1 JPY = 3.7198 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Ministrul Chicu îl atacă pe Băsescu ca să se pună bine pe lângă Dodon

22 Mai, 08:26

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, sare în apărarea lui Igor Dodon și îl acuză pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, de „ comportament bădărănesc, limbaj suburban și depășirea oricăror limite morale”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Chicu vine cu un comentariu după ce zilele trecute Traian Băsescu l-a numit pe Dodon drept „pudelul” Moscovei.

chicu

E clar că dl Băsescu folosește acest limbaj în adresa unui președinte de țară, știind bine că aceasta-i poate aduce dividende politice. Indiferent de atitudinea pe care o are o parte a societății față de Președintele Republicii Moldova, comportamentul ăsta bădărănesc, limbajul suburban și depășirea oricăror limite morale din partea ex-președintelui țării vecine, denota, cred eu, și atitudinea lui față de toti cetățenii țării noastre. Este o ofensă și e foarte regretabil, că asemenea comportament este salutat de unii dintre noi. Nu cred că dl Basescu și-ar permite asemenea catalogări în adresa altor vecini (Ucraina sau Ungaria, de exemplu). Regretabil. Condamnabil. Rușinos”, a scris Chicu.

Amintim că zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău, Traian Băsescu a găsit pozitive răzgândirile lui Igor Dodon în privința Acordului de Asociere cu UE. Aceste declarații au avut loc în contextual în care după alegerile parlamentare din 2014, Igor Dodon declara în Parlament că va denunța Acordul de Asociere cu UE. În campania electorală pentru alegerile prezidențiale, Dodon și-a temperat mesajul, iar astăzi declară contrariul: Acordul cu UE nu trebuie anulat.

„Am văzut că „pudelul" Moscovei nu va mai denunța Acordul de Asociere. I-o fi venit mintea la cap. Oricât nu ar vrea, nu îl ia Putin. [...] Ce m-a bucurat foarte mult, e că i-a ieșit din cap ideea de denunțare, ceea ce e mare lucru. Eu cred că i-a spus Putin, „du-te acolo că eu nu am bani să îți dau. Du-te că cel puțin aia îs oameni serioși"", a conchis Băsescu.

De precizat că Ion Chicu este unul dintre cei doi miniștri din Guvernul Filip (cea de-a două persoană este ministrul Justiției, Victoria Iftodi - nota red.) pentru care Dodon a semnat personal decretul de numire în funcție, fără a fi suspendat.

În urma semnării decretului de numire, Igor Dodon a declarat că îl cunoaște pe Ion Chicu de mulți ani, și chiar au activat împreună în perioada guvernării PCRM.

Țin să menționez că împreună cu domnul Chicu am activat în mai multe Guverne, în perioada 2005-2009. Îl cunosc foarte bine drept un adevărat profesionist, tehnocrat, unul din cei mai buni specialiști în domeniul financiar.

În acest sens am felicitat echipa guvernamentală cu prilejul numirii în funcția de ministru al Finanțelor a unei asemenea persoane, care va face față tuturor provocărilor.

Noul ministru poate conta de tot sprijinul din partea instituției prezidențiale”, declara atunci Dodon.

Igor Dodon a venit de mai multe ori cu acuzații în adresa lui Traian Băsescu. În anul 2017 el și-a exprimat dezaprobarea față de vizitele dese pe care fostul șef de la Cotroceni le întreprinde în R.Moldova.

„Nu aveți ce să umblați pe aici (către politicienii români) cum umblă Băsescu acesta prin sate. Mare erou, l-au fugărit de la dânsul din țară și a venit să ne facă nouă aici politică”, a acuzat Igor Dodon.

În anul 2018, Dodon a expediat și scrisori în adresa lui Klaus Iohannis prin care cerea explicații referitor la „agresiunea României” asupra R.Moldova, criticând dur Declarația Parlamentului roman din 27 martie prin care în ședința solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Parlamentul României a dezbătut și adoptat o Declarație prin care a celebrat Unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: