• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9198 LEI
  1 USD = 4.1348 LEI
  1 GBP = 5.7754 LEI
  1 CHF = 4.5704 LEI
  1 HUF = 1.3765 LEI
  1 BGN = 2.5154 LEI
  1 JPY = 3.7739 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova: Maia Sandu se va întâlni la Chișinău cu Charles Michel, președintele Consiliului European

26 Februarie, 12:08

Președinta Maia Sandu se va întâlni, duminică, la Chișinău, cu Charles Michel, președintele Consiliului European, alături de care va discuta despre relațiile dintre Republica Moldova și UE, despre viitorul Parteneriatului Estic, dar și despre depășirea crizei pandemice COVID-19.

Maia Sandu

Maia Sandu se va întâlni la Chișinău cu Charles Michel, președintele Consiliului European, cu care va discuta despre relația dintre Republica Moldova și UE

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni duminică, 28 februarie, cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, care se va afla la Chișinău. Înaltul oficial al Uniunii Europene întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova, Georgia și Ucraina, în perioada 28 februarie - 3 martie. Președinții Maia Sandu și Charles Michel vor discuta despre relațiile dintre Republica Moldova și UE, despre viitorul Parteneriatului Estic, dar și despre depășirea crizei pandemice. Pe finalul vizitei vor fi făcute declarații de presă”, a anunțat, vineri, Președinția Republicii Moldova.

Victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din Republica Moldova a fost salutată cu entuziasm de cancelariile occidentale, iar de atunci noua președintă din stânga Prutului a avut mai multe întrevederi cu lideri europeni de top. Primul său oaspete la Chișinău a fost chiar Președintele României, Klaus Iohannis.

„Am plăcerea de a fi primul oaspete primit de doamna Președinte Maia Sandu, după preluarea mandatului său. Este, fără îndoială, o confirmare a relației speciale dintre România și Republica Moldova, bazată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie și fundamentată pe Parteneriatul Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare am aniversat zece ani, în aprilie 2020. Mă bucur că această vizită la Chișinău se realizează pe fundalul unui vot masiv al cetățenilor Republicii Moldova în favoarea implementării reformelor democratice, în conformitate cu valorile integrării europene”, declara șeful statului, într-o conferință de presă comună cu Maia Sandu, context în care anunța un nou pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, iar cei doi demnitari adoptau o Declarație comună.

Ulterior, președinta Republicii Moldova a fost primită la Palatul Elysees de omologul său din Franța, Emmanuel Macron.

„Vizita dumneavoastră nu este pentru noi una întâmplătoare și corespunde schimbării produse în Moldova”, a spus Macron, adăugând că votul alegătorilor moldoveni din luna noiembrie pentru Sandu este „un mesaj formidabil de speranță”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: