Potrivit unei hotărâri a Judecătoriei Chișinău, în privința lui Igor Tuleanțev a fost întocmit proces-verbal pentru faptul că a depășit limita de viteză. Acesta a fost sancționat cu 900 lei și 4 puncte de penalizare.

Nefiind de acord cu sancțiunea aplicată, Tuleanțev a depus o contestație în instanță. El a declarat că, de fapt, nu a comis nicio contravenție și nu a fost asigurat cu un trăducător/interpret, întrucât „nu cunoaște limba în care a fost întocmit procesul-verbal”.

În cadrul examinării dosarului, magistrații au stabilit că, în afară de lipsa interpretului, agentul constatator a comis și alte erori, printre care „întocmirea procesului-verbal în baza propriilor presupuneri, fără a prezenta careva probe”.

În acest sens, Judecătoria Chișinău a admis contestația depusă de Tuleanțev și a anulat procesul-verbal pentru depășirea limitei de viteză. Hotărârea este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că la începutul lunii aprilie 2019, Judecătoria Chișinău l-a achitat pe președintele de onoare al Partidului „ȘOR”, Valeri Klimenko, pentru faptul că la întocmirea procesului-verbal pentru depășirea limitei de viteză nu a fost asigurat de un interpret. Acesta a declarat în instanță că nu posedă „limba de stat”.

Detalii: Președintele de onoare al Partidului „ȘOR” scapă de amendă pentru că nu cunoaște limba română

De precizat că Tuleanțev și Klimenko au o istorie politică comună, dovedită prin participarea la mai multe scrutine electorale.  În aprilie 2009 cei doi au candidat la alegerile parlamentare pe listele Uniunii Centriste din Moldova, conduse de Vasile Tarlev. La anticipate din 2010 ei au mers pe listele Mișcării „Ravnopravie” (transformată în Partidul „ȘOR” – nota red.). La alegerile locale din 2011 în mun.Chișinău, Klimenko și Tuleanțev, la fel, se regăsesc pe lista „Ravnopravie”, fiind capi de listă.

În 2014, Tuleanțev a candidat la alegerile parlamentare pe listele Partidului „Patria”, condusă la acel moment de Renato Usatîi.

Sursa: deschide.md