• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova//Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, demisionează

20 Noiembrie, 12:13

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, demisionează din funcția pe care a deținut-o până acum. Plecarea lui Cioclea de la șefia BNM intervine înainte de a-și încheia mandatul.

sergiu cioclea

„Vreau să mulțumesc domnului ministru de finnanțe Octavian Armașu, doamnei viceguvernator Cristina Harea și domnului prim-viceguvernator Vladimir Munteanu. De asemena vreau să mulțumesc tuturor care au avut încerdere în mine dar și angajaților BNM”, a declarat guvernatorul

„Am luat această decizie dificilă dar responsabilă după multă cugetare în ultimele săptămâni și condusă de considerente personale. Pentru mine funcția de guvernator nu a fost un scop în sine, m-am focusat să redresez sistemul finanaciar-bancar și să scot sistemul bancar din criză. Un alt scop a fost să reglementez legislația ca calea reformelor să nu fie întoarsă”, a declarat guvernatorul.

Începând din 30 de noiembrie Sergiu Cioclea nu va mai conduce Banca Centrală. Astăzi, guvernatorul a înaintat o cerere președintelui Parlamentului prin care solicită să-și înceteze activitatea în calitate de guvernator.

„Vreau să mulțumesc domnului ministru de finanțe Octavian Armașu, doamnei viceguvernator Cristina Harea și domnului prim-viceguvernator Vladimir Munteanu. De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor care au avut încerdere în mine dar și angajaților BNM”, a declarat guvernatorul

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: bnm, demisie, Republica Moldova, Sergiu Cioclea
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: