Aceasta mai indică că locuiește într-o casă dată pentru folosință pe o perioadă nedeterminată. În trecut, Irina Vlah ar fi condus un BMW X3, dar care și acesta ar fi fost deţinut în folosinţă în baza unui contract de comodat.

Contactată de Deschide.MD, Irina Vlah ne-a răspuns sec că toate proprietățile pe care le deține sunt indicate în declarația sa de avere, acesta fiind documentul oficial semnat de ea.

Interesant este faptul că tot anul trecut, presa din Găgăuzia scria că bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a rămas fără 120 de mii de dolari – bani pe care îi păstra într-un seif bancar și care i-au fost furați în urma unui jaf. Totul s-ar fi întâmplat în 2016, când o filială Fincombank din sectorul Râșcani al Capitalei a fost spartă de hoți.

Tâlharii nu au ocolit seiful bașcanului, în care se păstrau cei 120 de mii de euro, echivalentul a 2,5 milioane de lei, și au plecat cu tot cu suma impunătoare.

În aceste condiții, Irina Vlah a devenit figurant în dosarul penal deschis în acest caz.

Presa din Găgăuzia scria că Irina Vlah s-a pricopsit cu milioane după ce a devenit bașcan, iar banii ar fi provenit din schemele de reexport al fructelor de origine poloneză către Federația Rusă, sub acoperirea certificatelor moldoveneşti.

Am întrebat-o pe bașcanul Găgăuziei cum explică faptul că deși nu declară careva conturi bancare, în presă a apărut informația că i-au fost furați 120 000 de euro. Vlah ne-a îndemnat să întrebăm presa de unde s-au luat acești bani pentru că toată averea sa este declarată în declarația de avere după care ne-a închis telefonul.

Vezi declarația de avere a bașcanului Găgăuziei mai jos: