• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 2º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta 5º C
  Craiova 6º C
  Galati 4º C
  Iasi 3º C
  Suceava 2º C
  Timisoara 5º C
 • 1 EUR = 4.6495 LEI
  1 USD = 4.0769 LEI
  1 GBP = 5.1788 LEI
  1 CHF = 4.1190 LEI
  1 HUF = 1.4384 LEI
  1 BGN = 2.3773 LEI
  1 JPY = 3.6184 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova, Georgia și Ucraina inițiază o platformă trilaterală de discuții

13 Noiembrie, 14:06

Platforma trilaterală Moldova - Georgia - Ucraina se va desfășura pe trei segmente: drepturile omului, problemele de securitate și transferurile de expertiză. Despre acest lucru a anunțat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, unde a venit cu unele rezultate ale discuțiilor cu miniștrii din Georgia și Ucraina, aflați în Republica Moldova.

platforma

„Împreună, astăzi, am reușit să lansăm o platformă trilaterală, în cadrul căreia am discutat modul în care sunt efectuate politicile în țările noastre. Înțelegem foarte bine că provocările acestea nu mai sunt o problemă internă, ci – regională. Suntem deschiși de a împărtăși experiența pe care o are Republica Moldova”, a comunicat Lesnic.

Totodată, ea s-a referit la unele aspecte ale platformei. „Mai mult, le-am propus colegilor mei să discutăm, în cadrul acestei platforme, 3 aspecte importante: drepturile omului, problemele de securitate și transferurile de expertiză”, a precizat Lesnic.

Platforma trilaterală de discuție a fost lansată în comun cu Ministrul de stat pentru reconciliere și egalitate civică al Georgiei, Ketevan Tsikhelashvili, Ministrul pe problemele teritoriilor temporar ocupate și persoanelor intern strămutate al Ucrainei, Vadim Cernâș, dar și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: discutii, georgia, platforma, Republica Moldova, Ucraina
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: