• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova, Georgia și Ucraina inițiază o platformă trilaterală de discuții

13 Noiembrie, 14:06

Platforma trilaterală Moldova - Georgia - Ucraina se va desfășura pe trei segmente: drepturile omului, problemele de securitate și transferurile de expertiză. Despre acest lucru a anunțat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, unde a venit cu unele rezultate ale discuțiilor cu miniștrii din Georgia și Ucraina, aflați în Republica Moldova.

platforma

„Împreună, astăzi, am reușit să lansăm o platformă trilaterală, în cadrul căreia am discutat modul în care sunt efectuate politicile în țările noastre. Înțelegem foarte bine că provocările acestea nu mai sunt o problemă internă, ci – regională. Suntem deschiși de a împărtăși experiența pe care o are Republica Moldova”, a comunicat Lesnic.

Totodată, ea s-a referit la unele aspecte ale platformei. „Mai mult, le-am propus colegilor mei să discutăm, în cadrul acestei platforme, 3 aspecte importante: drepturile omului, problemele de securitate și transferurile de expertiză”, a precizat Lesnic.

Platforma trilaterală de discuție a fost lansată în comun cu Ministrul de stat pentru reconciliere și egalitate civică al Georgiei, Ketevan Tsikhelashvili, Ministrul pe problemele teritoriilor temporar ocupate și persoanelor intern strămutate al Ucrainei, Vadim Cernâș, dar și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: discutii, georgia, platforma, Republica Moldova, Ucraina
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: