• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov -3º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta -2º C
  Craiova 2º C
  Galati 0º C
  Iasi 3º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 3º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova/(FOTO,VIDEO) La Drepcăuți sătenii au blocat cu tehnică agricolă traseul național care duce la Criva

02 August, 12:44

Mai mulți locuitori ai satului Drepcăuți au blocat aseară traseul național care duce spre punctul vamal Criva - Mămăliga. Nemulțumirea localnicilor vine după ce ieri judecătoria Dondușeni, sub președinția Lilei Țurcan, a decis să inițieze procesul de insolvabilitate asupra companiei „Drebozaci” care ar avea datorii de peste 2 milioane de lei.

protest

Aseară după ora 18:00, locuitorii de la Drebozaci au scos tehnica din brigada de tractoare și au blocat drumul național care duce spre punctul de trecere a frontierei din localitatea Criva. Aceștia spun că vor protesta zilnic până când nu se va autosesiza Procuratura Generală și Ministerul Justiției ca să investigheze situația din localitatea lor. Aceștia îl acuză în continuare pe primarul Ghenadie Ioxa că a pus în aplicare un atac raider asupra companiei „Drebozaci”, companie care arendează peste 80 % din pământurile din localitate.

Mai mult decât atât, sătenii spun că nemulțumirea vine după ce ieri, în baza unui document fals, eliberat de primăria Drepcăuți, precum că Drebozaci ar avea datorii de peste 2 milioane de lei, s-a dispus începerea procesului de insolvabilitate a companiei. De cealaltă parte reprezentații SRL „Drebozaci” declară că toate taxele au fost achitate la timp, la fel ca și salariile și că pretinsa datorie este un fals.

Colac peste pupăză, decizia de ieri a primei instanțe vine după ce reprezentanții companiei au câștigat litigiul respectiv la Curtea de Apel, doar că între timp au fost operate modificări în legislație care permit ca procesele de insolvabilitate să fie examinate și de instanțele în fond.

Vezi detalii aici:

Războiul de la Drepcăuți (ep.3). Primarul vrea să pună mâna pe brigada de tractoare

„Război” la Drepcăuți // Sătenii acuză primarul că le distruge localitatea

„Război” la Drepcăuți (ep.2) // Primarul neagă acuzațiile și învinuiește investitorul

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: