• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8745 LEI
  1 USD = 4.0189 LEI
  1 GBP = 5.5210 LEI
  1 CHF = 4.5279 LEI
  1 HUF = 1.3547 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.8734 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Fostul ministru Chirinciuc, condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare

16 Mai, 09:34

Ex-ministrul al Transporturilor Iurie Chirinciuc a fost condamnat de magistrații de la Curtea de Apel la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Decizia judecătorilor vine după ce însuși Chirinciuc a contestat decizia primei instanțe unde a primit 1 an și 4 luni cu suspendare.

Chirinciuc

Iurie Chirinciuc a fost prezent la dezbaterile judiciare, dar nu a rămas la pronunțarea sentinței. Am încercat să luăm legătura cu el, însă are telefonul deconectat. În schimb am dat de avocatul său - Serghei Cârlig care ne-a spus că el a întrerupt relațiile contractuale cu Iurie Chirinciuc începând cu ziua de ieri, 15 mai. Apărătorul a spus că nici el nu a stat la pronunțarea sentinței de aceea nu ne-o poate confirma.

Decizia Curții de Apel vine în urma contestației depuse de Chirinciuc în ianuarie 2019, document înaintat pentru a putea candida la alegerile parlamentare din 24 februarie. Actul urma să-i păstreze dreptul la prezumția nevinovăției în condițiile în care nu exista o condamnare definitivă.

În același timp și procurorii au contestat la Apel decizia primei instanțe.

Magistrații au programat și o ședință de judecată care a avut loc până la scrutin, și anume pe 20 februarie, atunci însă fostul ministru nu s-a prezentat la ședinjța de judecată, fiind prins în febra campaniei electorale.

În august, 2017, Judecătoria Chișinău l-a condamnat la un an și patru luni închisoare cu suspendare și o amendă de 15 mii de lei pe fostul ministru liberal al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu. Procurorii au explicat atunci viteză dosarului prin faptul că inculpatul ar fi semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

De precizat este și faptul că Iurie Chirinciuc este primul conducător de minister care a primit pedeapsă cu executare dintre toți cei reținuți până acum, și aici ne referim la fostul viceministrul al economiei Valeriu Triboi, fostul ministru al Agriculturii Eduard Grama, ex-viceministra finanțelor Maria Cărăuș.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: