• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 33º C
  Galati 33º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7315 LEI
  1 USD = 4.2103 LEI
  1 GBP = 5.2727 LEI
  1 CHF = 4.2800 LEI
  1 HUF = 1.4541 LEI
  1 BGN = 2.4192 LEI
  1 JPY = 3.9100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R.Moldova//Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia

02 Mai, 10:40

Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia. Inițiativa îi aparține și a venit urmare a acuzațiilor publice care i s-au adus prin intermediul unor scrisori anonime expediate presei și misiunilor diplomatice.

morari

Responsabilii de la Procuratura Generală au confirmat că săptămâna trecută a fost recepționată cererea de demisie din funcție a Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Surse aflate în cunoștință de cauză ne-au spus că Viorel Morari a solicitat Procurorului General să inițieze o anchetă pentru verificare celor ce i se impută, iar pentru a asigura corectitudinea investigației și pentru a nu prejudicia imaginea instituției și-a anunțat demisia din funcția de conducere pe care o deține.

Reporterii Deschide.MD l-au sunat pentru o confirmare sau infirmare a celor relatate de noi, însă telefonul lui Morari este deconectat.

Săptămâna trecută, mai multe redacții de știri au primit, prin mail, un material în care este descrisă o schemă privind deposedarea de afacere a lui Viorel Varzari, patronul SRL „Molinart Grup”, firmă care produce cisterne din oțel inoxidabil pentru industria vinicolă și agroalimentară. Cei care l-ar fi șantajat ar fi Andrei Tranga, patronul „Andy’s Pizza”, autoritatea criminală Karamalak care se află la Moscova, un italian și un alt rus stabilit în Austria. Autorul scrisorii afirmă că în acest caz ar fi implicat și șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție a calificat acuzațiile care i s-au adus drept o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organului de urmărire penală. „Or, autorii „opiniilor” exprimate ar fi acționat în interesul unor persoane investigate penal de către procurorii anticorupție”, se spune în comunicatul PA remis presei la sfârșitul săpătmânii trecute.

Viorel Morari și-a început mandatul de șef al Procuraturii Anticorupție în aprilie, 2016, în baza unui concurs public pe care l-a câștigat.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: