• Bucuresti 21º C
  Baia Mare 25º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 19º C
  Craiova 23º C
  Galati 22º C
  Iasi 24º C
  Suceava 21º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.6667 LEI
  1 USD = 4.0359 LEI
  1 GBP = 5.3037 LEI
  1 CHF = 4.0684 LEI
  1 HUF = 1.4477 LEI
  1 BGN = 2.3860 LEI
  1 JPY = 3.5967 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova //DOC: Nici Zumbreanu nu poate veni la audierile parlamentare legate de frauda bancară

03 Octombrie, 12:05

Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, îi cere Președintelui Parlamentului amânarea audierilor parlamentare pe tema fraudei bancare. Solicitarea se regăsește într-o scrisoare oficială, a cărei copie a fost obținută de reporterii Deschide.MD. Membrii Biroului Permanent urmează să se întrunească la ora 14:00 pentru a lua o decizie finală pe marginea acestui subiect.

zumbreanu

Zumbreanu invocă faptul că echipa managerială a CNA este implicată activ în activitatea de evaluare pe care o desfășoară în această perioadă misiunea Moneyval. Având în vedere că șeful CNA este numit în funcție prin votul Parlamentului, Zumbreanu își declară dispobilitatea de a veni la raport în oricare altă zi pe care o va decide plenul.

 

 

Precizăm că o delegaţie a Comitetului de experţi din cadrul Consiliului Europei privind evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului (Moneyval) a sosit luni în Republica Moldova într-o misiune de evaluare care va dura până la 12 octombrie.

Vom aminti că Procurorul General Eduard Harunjen a expediat o scrisoare către Andrian Candu, în care scrie că nu poate da curs cererii deputaţilor de se prezenta la şedinţele plenare ce dezbat "furtul miliardului". O copie a scrisorii a fost publicată de redacția TV8, iar autenticitatea documentului a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de reprezentanţii PG. Spre deosebire de Zumbreanu, Harunjen sau oricare alt procuror poate refuza participarea la audieri, având în vedere două hotărâri ale Curții Constituționale. Una stipulează că Procurorul General este obligat să vină în plen doar pentru a prezenta raportul anual de activitate al Procuraturii Generale, cea de-a doua legitimează refuzul procurorilor de a prezenta rapoarte asupra unor dosare concrete.

La ședința plenară de joi, 27 septembrie, solicitarea socialiștilor - de a-i audia pe procurorul general, procurorul Anticorupție, șeful CNA și Guvernatorul BNM în legătură cu furtul miliardului și raportul Kroll - a fost susținută de 45 de deputați, inclusiv deputații din PPEM, care fac parte din majoritatea parlamentară. Astfel, audierea acestora a fost programată pentru ședința din 4 octombrie.

Citeste mai mult despre: audieri, Bogdan Zumbreanu, Parlament, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: