• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Decanul de vârstă al Parlamentului, Eduard Smirnov: Nu am în planuri convocarea ședinței plenare

06 Iunie, 16:26

Decanul de vârstă al Parlamentului și președintele ședinței de constituire a noului Legislativ, Eduard Smirnov, spune că nu știe dacă va convoca ședința plenară în această săptămână.

Eduard Smirnov

Solicitat de reporterul Deschide.MD, parlamentarul a declarat că la moment sunt lucruri mai prioritare.

Nu am în planuri convocarea ședinței plenare. La moment avem în plan discuțiile cu alte partide. În ceea ce privește ședința Parlamentului – totul este posibil. Poate va avea loc, dar poate nu”, a spus el.

Rugat să comenteze declarațiile de azi a președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, precum că socialiștii vor obține sprijinul din partea deputaților ACUM pentru funcția de speaker doar în condiția în care semnează un angajament public prin care se obligă să voteze pachetul „anti-oligarhic” și să acorde votul de încredere unui Guvern în frunte cu Maia Sandu, Smirnov a spus că acest lucru va decide Consiliul republican al PSRM, ședința căruia este programată pentru vineri, 7 iunie: „Acolo noi vom discuta acest subiect și ulterior ne vom expune”.

În ceea ce privește eventualele negocieri cu PDM despre care s-a anunțat în urma ședinței Comitetului Executiv Politic al PSRM, parlamentarul a precizat că Zinaida Greceanîi a fost mandatată să decidă pe cine îl va delega la această întrevedere.

Miercuri, 5 iunie, Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a decis că va vota pentru un președinte al Parlamentului, propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Decizia a fost luată cu 46 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”.

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a decis azi să cedeze funcția de speaker PSRM-ului - decizie luată ieri separat și de Partidul Acțiune și Solidaritate. În același timp, PPDA a condiționat votarea speakerului și a cerut PSRM-ului un angajament scris în public că va vota pachetul de legi „anti-oligarhice”.

Între timp, PSRM a anunțat că va convoca mâine, 7 iunie, la ora 15:00 Consiliul Republican pentru a decide dacă fac o alianță cu blocul politic ACUM.

În urma alegerilor din 24 februarie, PSRM a obținut 35 de mandate, PDM – 30 de mandate, blocul ACUM – 26 de  mandate, iar Partidul „ȘOR” – 7 mandate. Totodată, în Parlament au acces 3 deputați independenți.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: