• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov -3º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta -2º C
  Craiova 2º C
  Galati 0º C
  Iasi 3º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 3º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// De ce se vinde „Air Moldova” atât de ieftin

30 Iulie, 13:24

Vladimir Baldovici, directorul Agenției Proprietăți Publice susține că prețul mic cerut pentru Întreprinderea de Stat „Air Moldova” este doar o parte a cerințelor statului pentru companie. Astfel investitorul care va câștiga licitația va fi obligat să achite toate datoriile companiei, care, în prezent, se ridică la 1,2 miliarde de lei, relatează deschide.md.

vanzare

Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă. Baldovici, a declarat că privatizarea companiei este singura soluție pentru evitarea falimentului.

„Air Moldova trebuia să intre în runda de privatizări în 2015. Este o întreprindere care necesită foarte mari investiții. Azi statul RM nu are aceste surse financiare. Prin acest concurs comercial vrem nu doar să o privatizăm, dar vrem să o păstrăm, ca să opereze pe teritoriul RM, dar ca resursele să fie alocate de o companie privată. Pe cât de interesant le va fi acest lucru, o să vedem”, a declarat directorul Agenției.

Totuși, investitorii nu se prea grăbesc să vină cu oferte. „Pentru companii serioase care operează în zonă, compania nu reprezintă un interes, fiindcă ele sunt mari și au mulți bani pentru dezvoltare și sunt agresivi pe piața noastră. Să spunem că avem multe propuneri, nu putem. Nimeni nu s-a interesat începând cu 2008 de privatizare, chiar și atunci când „Air Moldova” avea o altă stare financiară”, a menționa directorul APP.

Amintim că din data de 27 iulie compania „Air Moldova” a fost scoasă la vânzare, termenul limită pentru depunerea ofertelor este până la 4 septembrie 2018. Pentru Întreprindere statul cere un preț de pornire de 48 230 000 de lei.

Agenţia Proprietății Publice a anunțat că începând cu data de 27 iulie este dat startul unei noi runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat. Printre acestea sunt: “Barza Albă”, S.A. “Tutun-CTC”, Î.S. ”Fabrica de sticla din Chișinău”, Î.S. ”Combinatul poligrafic din Chișinău”, Î.S. Hotelul ”Zarea”, Î.S. Compania Aeriană ”Air Moldova”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: