• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 13º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 13º C
  Craiova 17º C
  Galati 15º C
  Iasi 14º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.7558 LEI
  1 USD = 4.1758 LEI
  1 GBP = 5.4847 LEI
  1 CHF = 4.2011 LEI
  1 HUF = 1.5131 LEI
  1 BGN = 2.4316 LEI
  1 JPY = 3.7780 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Curtea Constituțională trimite PDM-ul la plimbare

06 Martie, 12:21

Curtea Constituțională a respins demersul înaintat de Partidul Democrat și candidatul formațiunii în circumscripția uninominală nr. 4 (Rîșcani-Drochia-Dondușeni), Iurie Urzică, privind renumărarea voturilor exprimate în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie.

curtea constitutionala

Urzică și-a motivat demersul prin existența unor divergențe între informațiile existente în procesele-verbale ale unor secții de votare. În opinia candidatului, aceste încălcări sunt grave și afectează rezultatele votării și distribuirea mandatelor, scrie IPN.

Analizând argumentele invocate și documentele electorale prezentate de către Comisia Electorală Centrală, Curtea Constituțională a respins demersul privind renumărarea voturilor. Potrivit Curții, Iurie Urzică nu a prezentat probe care să demonstreze afectarea rezultatelor votării.

Decizia Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în circumscripția nr. 4 Râșcani, 42,96% din voturi le-a acumulat candidatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Mizdrenco, urmat de candidatul PDM, Iurie Urzică, pentru care au votat 42,34% din alegători. Diferența de voturi este de 170.

Amintim că anterior, reprezentantul PDM la CEC, Vadim Moțarschi, a declarat pentru Deschide.MD că în instanțele de judecată practic nu au rămas contestații depuse de Partidul Democrat, cu excepția a două contestații ce țin de alegerile în circumscripția nr.4. O altă contestație, depusă de PDM, în legătura cu „agitația electorală” în secția de votare de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a fost transmisă Inspectoratului General al Poliției pentru examinare prin prisma Codului Contravențional.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: