• Bucuresti 37º C
  Baia Mare 34º C
  Brasov 32º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 31º C
  Craiova 34º C
  Galati 36º C
  Iasi 36º C
  Suceava 31º C
  Timisoara 33º C
 • 1 EUR = 4.8359 LEI
  1 USD = 4.0751 LEI
  1 GBP = 5.3679 LEI
  1 CHF = 4.4904 LEI
  1 HUF = 1.3964 LEI
  1 BGN = 2.4725 LEI
  1 JPY = 3.8595 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Comisia Internațională a Juriștilor critică decizia CCM cu privire la dizolvarea Parlamentului

12 Iunie, 13:17

Comisia Internațională a Juriștilor cu sediul la Geneva și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evenimentele recente din Republica Moldova care, potrivit acesteia, paralizează guvernarea în stat.

Comisia Internațională a Juriștilor

Comisia a scris că în cursul săptămânii trecute, Curtea Constituțională a dispus dizolvarea Parlamentului, a suspendat funcționarea acestuia și i-a invalidat actele anterioare și ulterioare, inclusiv numirea unui Guvern și a unui speaker și a declanșat demisia președintelui Dodon.

„Comisia Internațională a Juriștilor este îngrijorată de procedura extrem de rapidă prin care Curtea Constituțională a decis să dizolve Parlamentul, să suspende președintele din funcție și să-l înlocuiască cu actualul prim-ministru”, se spune în comunicat.

Comisia a criticat decizia CCM de a anunța sfârșitul mandatului Parlamentului în aceeași zi în care Parlamentul își pierdea prerogativele de a numi un Guvern.

„Aceste evoluții au apărut în contextul deficiențelor în ceea ce privește independența instituțională a sistemului judiciar din Republica Moldova, documentate într-un raport al Comisiei”, a scris Comisia, amintind numirea în mod netransparent a trei judecători la CCM în anul 2018.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: