• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9205 LEI
  1 USD = 4.1335 LEI
  1 GBP = 5.6802 LEI
  1 CHF = 4.4728 LEI
  1 HUF = 1.3800 LEI
  1 BGN = 2.5158 LEI
  1 JPY = 3.7799 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Comisia Internațională a Juriștilor critică decizia CCM cu privire la dizolvarea Parlamentului

12 Iunie, 13:17

Comisia Internațională a Juriștilor cu sediul la Geneva și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evenimentele recente din Republica Moldova care, potrivit acesteia, paralizează guvernarea în stat.

Comisia Internațională a Juriștilor

Comisia a scris că în cursul săptămânii trecute, Curtea Constituțională a dispus dizolvarea Parlamentului, a suspendat funcționarea acestuia și i-a invalidat actele anterioare și ulterioare, inclusiv numirea unui Guvern și a unui speaker și a declanșat demisia președintelui Dodon.

„Comisia Internațională a Juriștilor este îngrijorată de procedura extrem de rapidă prin care Curtea Constituțională a decis să dizolve Parlamentul, să suspende președintele din funcție și să-l înlocuiască cu actualul prim-ministru”, se spune în comunicat.

Comisia a criticat decizia CCM de a anunța sfârșitul mandatului Parlamentului în aceeași zi în care Parlamentul își pierdea prerogativele de a numi un Guvern.

„Aceste evoluții au apărut în contextul deficiențelor în ceea ce privește independența instituțională a sistemului judiciar din Republica Moldova, documentate într-un raport al Comisiei”, a scris Comisia, amintind numirea în mod netransparent a trei judecători la CCM în anul 2018.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: