• Bucuresti 1º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 5º C
  Constanta 6º C
  Craiova -2º C
  Galati 2º C
  Iasi 1º C
  Suceava 4º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7790 LEI
  1 USD = 4.3101 LEI
  1 GBP = 5.6586 LEI
  1 CHF = 4.4487 LEI
  1 HUF = 1.4187 LEI
  1 BGN = 2.4435 LEI
  1 JPY = 3.9337 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Cine va prelua șefia Procuraturii Anticorupție după demisia lui Viorel Morari

02 Mai, 12:58

În această după amiază ar urma să fie anunțat un procuror șef interimar la Procuratura Anticorupție, ca urmare a demisiei lui Viorel Morari. Surse judiciare ne spun că cele mai multe șanse ar fi în favoarea unuia dintre adjuncții instituției - Adriana Bețișor.

procuratura

Procurora s-a impus în spațiul public o dată cu inițierea anchetei extinse în cazul „furtului miliardului”, precum și cu administrarea dosarele în care este vizat fostul premier Vlad Filat.

În 2019, procurorul-șef adjunct al PA, Adriana Bețișor, a ridicat un salariu mediu lunar de 30 287 de lei. Procurora indica în actul de avere că familia sa nu este proprietara vreunei locuințe, dar deține în posesie un apartament. În 2016, ZdG a scris că părinții Adrianei Bețișor au devenit proprietarii unei case din Dumbrava, comuna Trușeni. Imobilul, la construcția căruia au contribuit financiar procurora și soțul său, nu este indicat de Adriana Bețișor în declarația de avere. În 2018, familia Bețișor a devenit proprietara unui automobil de model Skoda Octavia, fabricat în 2013. Soții Bețișor au în posesie alte două mașini de acest model.

Vom aminti că Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a demisionat ca urmare a acuzațiilor publice ce i s-au adus prin intermediul unor scrisori anonime expediate presei și misiunilor diplomatice. Demisionarul le-a calificat drept "o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organului de urmărire penală".

Surse aflate în cunoștință de cauză ne-au spus că Viorel Morari a solicitat Procurorului General să inițieze o anchetă pentru verificarea celor ce i se impută, iar pentru a asigura corectitudinea investigației și pentru a nu prejudicia imaginea instituției și-a anunțat demisia din funcția de conducere pe care o deține.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: