• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 27º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 27º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7340 LEI
  1 USD = 4.2129 LEI
  1 GBP = 5.2448 LEI
  1 CHF = 4.2801 LEI
  1 HUF = 1.4542 LEI
  1 BGN = 2.4204 LEI
  1 JPY = 3.9037 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Cine sunt cele șapte persoane reținute în urma perchezițiilor CNA și PA de la ANTA

26 Iulie, 15:38

Şapte persoane, printre care cinci angajaţi ai Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) - (1 şef de direcţie, doi adjuncţi şi 2 inspectori), un consultant din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, dar şi administratorul unei companii specializate în transportul de pasageri au fost reţinute, în această dimineaţă, de către ofiţerii CNA şi procurori.

coruptie

Surse apropiate anchetei au spus reporterilor Deschide.MD că printre persoanele reținute este și Balteanco Veaceslav, șef al Direcției Control Transport Rutier și Asigurări din cadrul ANTA. Tot astăzi au fost reținuți și doi adjuncți de la aceeași direcție: Petru Anton, și Baltaga Sergiu. Printre cei încătușați mai este și un inspector superior ANTA - Oleg David dar și Tudor Banari, inspector principal ANTA.

O altă victimă a perchezițiilor de astăzi este Burciu Valeriu, administratorul unei companii specializate în transportul de pasageri.

Funcționarul de la Ministerul Economiei care la fel a fost reținut se numește Vasilașco Veaceslav - consultant principal al direcției transport din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Amintim că urmare informaţiilor operative ale CNA, s-a stabilit că, pentru a-şi continua activitatea, administratorul unei companii ar fi fost obligat să achite 20 000 de euro, iar alţii ar fi achitat angajaţilor ANTA a câte 9000 de lei lunar pentru a nu fi supuşi verificărilor.

În prezent, ofiţerii CNA şi procurorii urmează să analizeze toate informaţiile, acumulate în cadrul procesului penal şi să-i audieze pe funcţionarii faţă de care au fost formulate aceste suspiciuni. De asemenea, la sediul CNA vor fi escortaţi pentru audieri suplimentare şi alţi membri ai grupului menţionat, între care persoanele interpuse prin intermediul cărora funcţionarii administrau mai multe curse de transport auto.

Precizăm că CNA şi procurorii au deschis mai multe cauze penale pe faptul coruperii pasive şi abuzului de serviciu, comis de către persoane cu funcţii de răspundere. Legislaţia în vigoare prevede, pentru acest gen de infracţiuni, închisoare până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 8 000 de unităţi convenţionale şi privare de dreptul de a ocupa funcţii publice de până la 10 ani.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: