• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 21º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 21º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.8730 LEI
  1 USD = 4.1185 LEI
  1 GBP = 5.3917 LEI
  1 CHF = 4.5396 LEI
  1 HUF = 1.3354 LEI
  1 BGN = 2.4915 LEI
  1 JPY = 3.9322 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// CEC constată agresiuni în campania electorală și vine cu un apel către candidați

29 Ianuarie, 15:12

Comisia Electorală Centrală vine cu un îndemn către toți concurenții electorali să se abțină de la agresiuni verbale și fizice și condamnă cazurile de intimidare a candidaților.

cec

În cadrul ședinței de astăzi a CEC, președinte comsiei Alina Rusu a declarat că campanai electorală trebuie să se desfășoare într-o manieră civilizată.

„Constatăm că zilele precedente au fost înregistrate provocări și agresiuni în rândul concurenților electorali. Condamnăm cu vehemență cazurile de intimidare a candidaților. Campania electorală trebuie să se desfășoare într-o manieră civilizată, cu respectarea drepturilor pomului”, a declarat Alina Russu.

Președinta CEC a venit cu un apel și către oamenii legii ca să întreprindă toate măsurile necesare pentru menținerea ordinii publice.

„Angajamentele asumate prin semnarea codului de conduită să fie respectate cu bună credință și aplicate cu responsabilitate”, a a adăugat Rusu.

Amintim că concurenții electorali și participanții la referendum au fost îndemnați de CEC să semneze Declarația de conduită privind condițiile și modul de susținere financiară, materială și nematerială, a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Aceasta reprezintă un document ce reglementează conduita în campania electorală a concurenților electorali și a participanților la referendum și urmărește să asigure transparență în procesul de finanțare și susținere a campaniei, să contracareze abuzurile, inclusiv de resurse administrative, precum și să creeze standarde uniforme de comportament.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: agresiune, Campanie electorala, CEC, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: