Specialiștii menționează că spitalul dispune de un singur document care are tangență cu persoanele decedate. Acesta prevede că după 2 ore de la constatarea morții biologice, cadavrele se transportă la morgă fiind însoțite de infirmierele secției unde a decedat pacientul/a, iar infirmierul secției anatomie patologică primește cadavrul. Documentul nu aduce nicio explicație ce se întâmplă cu cadavrul în acele 2 ore de la constatarea morții biologice până la transferul lui și unde el se află – în salonul în care a decedat unde se mai află și alți pacienți sau altundeva.

O altă încălcare depistată este că, deși în spital se fac mai multe achiziții, condițiile hoteliere ale pacientului rămân a fi tot cum erau: albiturile de pat sunt uzate și nu corespund normelor sanitar-igienice ca și alte ustensile.

Totodată, comisia de anchetă subliniază că, la momentul desfășurării vizitei în spital, în serviciul administrativ se instalau în birourile funcționarilor aparate pentru aer condiționat, deși în saloanele multor secții, acolo unde sunt pacienți care au mai mare nevoie de ele, aceste aparate lipsesc.

Secția nou-creată de primiri urgente UPU, deși este echipată în conformitate cu toate standardele Ministerului Sănătății, se confruntă cu o lipsă acută de personal medical. Noaptea, de gardă rămâne un singur medic, la ambele secții de terapie, cu riscul că, dacă apar două sau mai multe cazuri simultane, pacienții pot rămâne fără asistență medicală.

Vedeți raportul integral mai jos.