• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 19º C
  Craiova 19º C
  Galati 18º C
  Iasi 18º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8746 LEI
  1 USD = 4.1525 LEI
  1 GBP = 5.3881 LEI
  1 CHF = 4.5548 LEI
  1 HUF = 1.3273 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.9851 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Am reușit ! Familia polițistului cu doi copii grav bolnavi au primit cetățenia română

11 Ianuarie, 16:38

Ofițerul Direcției Combaterea Crimei Organizate din cadrul INI, soția sa, dar și cei doi copii ai acestora care suferă de o boală extrem de rară, au obținut cetățenia română, iar în baza acesteia ar putea începe tratamentul într-o clinică din Germania. Despre aceasta a anunțat Andrei Tinu, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, pe pagina sa de Facebook.

cetatenie

La sfârșitul lunii decembrie, am scris despre povestea de viață a celor doi soți, care au aflat anul trecut că cei doi fii ai lor, Ionuț și Gheorghiță, de 5 și, respectiv, 3 ani și patru luni, suferă de o boală rară, pentru care nu există încă vindecare: "Batten".

Pentru această boală, există doar un tratament experimental, care le alimentează speranța că și-ar putea salva copii, dar care, din păcate, costă colosal: aproape 600 000 de euro, anual, per copil!

Chiar și așa, cei doi nu și-au pierdut speranța și au căutat soluții ca să-și salveze copii. Au găsit o speranță la o clinică în Hamburg, Germania, iar medicii de acolo sunt gata să încerce să-i salveze pro bono [prescurtare a expresiei latinești pro bono publico: pentru binele public - nota editorului] pe cei doi micuți, însă pentru aceasta părinții ar trebui să fie cetățeni ai UE și să se angajeze oficial la muncă spre a putea obține, măcar unul, o asigurare medicală, în baza căreia medicii să înceapă tratamentul copiilor. Pentru aceasta, cei doi aveau nevoie urgent de cetățenia română pentru a-și salva copii.

Drama unui polițist și a unei jurnaliste. Viaţa copiilor acestora depinde de cetățenia română

Istoria de viață a celor doi soți a intrat în vizorul autorităților române, iar ieri Andrei Tinu, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care susține că a semnat ordinul prin care Tudor și Cristina, dar și copii acestora, au primit cetățenia română.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: