• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 25º C
  Craiova 30º C
  Galati 29º C
  Iasi 29º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.8406 LEI
  1 USD = 4.2942 LEI
  1 GBP = 5.3770 LEI
  1 CHF = 4.5591 LEI
  1 HUF = 1.3607 LEI
  1 BGN = 2.4750 LEI
  1 JPY = 3.9919 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// ACUM vrea să colecteze 50 000 semnături pentru o petiție care va fi înaintată UE

13 Septembrie, 10:47

Mișcarea de Rezistență ACUM, din care fac parte partidele politice PAS, Platforma DA, PLDM, precum și lideri de opinie din societatea civilă, a anunțat înaintarea unei petiții către instituțiile europene, prin care va cere investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în furtul miliardului.

ACUM

Până acum, peste 6000 de persoane au semnat petiția, din cele 50.000 de semnături necesare. Anunțul a fost făcut prima dată la Adunarea Generală a Cetățenilor, care a avut loc pe 26 august 2018.

Într-un comunicat de presă este menționat că Mișcarea de Rezistență ACUM a decis să înainteze petiția reieșind din faptul că de la momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de 1 miliard de dolari SUA (12% din PIB), autoritățile Republicii Moldova împreună cu organele de drept ale țării nu au recuperat niciun bănuț, ba, dimpotrivă, protejează persoanele implicate în acest furt.

Mulți dintre banii furați au fost cheltuiți pe teritoriul UE, astfel că există toate condițiile ca, odată sesizate, instituțiile europene să poată deschide o investigație și să înceapă urmărirea penală a cetățenilor moldoveni implicați în fraudă”, a declarat Maia Sandu, Președinta PAS.

Pentru ca petiția să aibă o greutate și putere cât mai mare, solidarizarea câtor mai mulți cetățeni în jurul acestei petiții este crucială”, a subliniat Andrei Năstase, Președintele PPDA.

„Astfel, Mișcarea de Rezistență ACUM vine cu un îndemn de a semna petiția către toți cetățenii din Republica Moldova și din diasporă, către toți cei care cred în justiție și democrație și care vor ca persoanele vinovate de furtul miliardului, protejate de justiția lui Plahotniuc, să fie trase la răspundere”, se mai spune în comunicatul de presă.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, Corupție, petitie, Republica Moldova, semnături, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: