Este extrem de important ca instituția publică de televiziune și radiodifuziune, plătită din banii contribuabililor, să informeze corect populația, să fie o porta-voce a poporului, să presteze servicii de programe obiective, să corespundă plenar statutului său de instituție nesubordonată politic, pusă în exclusivitate în serviciul poporului. Moldova 1 nu este televiziunea guvernării, ci televiziunea poporului”, susțin manifestanții.

„Cerem să fie reflectate toate evenimentele din Chișinău, inclusiv pregătirile pentru data de 26 august, marșurile de protest ce au loc în alte raioane. Solicităm echidistanță, reflectare obiectivă a noutăților, timp de antenă pentru opoziție și reflectarea evenimentelor de pregătire pentru data de 26 august, ziua în care trebuie să fim mulți și solidari”, a spus Inga Grigoriu, vicepreşedinta Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Am venit să cerem dreptul la informație, deoarece este dreptul fundamental al fiecărui cetățean. Oamenii săraciți sunt o bază bună pentru un regim dictatorial. Televiziunea pe care o achităm din banii noștri arată că totul este bine în țara noastră. Această televiziune aparține poporului. Cerem să reflectați corect și obiectiv evenimentele ce se petrec în țară”, a spus vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Ceea ce face în prezent televiziunea națională este o dezinformare crasă. Sunteți obligați să informați cetățenii despre ce se întâmplă în această țară. Vrem de la televiziunea națională atitudine corectă față de evenimentele din țară”, a menționat Chiril Moțpan, secretar general PPDA.

Sursa: deschide.md