Apărătorul spune că Moșneaga a făcut uz de legitimația sa de procuror pentru a influența instanța s-o izoleze pe soția de copiii preț de patru luni. Interdicțiile au fost, însă, anulate printr-o decizie judecătorească emisă vineri către miezul nopții.

„Își bate joc de soția lui și de mama copiilor lui folosind justiția drept intrument. Cine din mass-media a încercat să trateze cu un minim de interes față de acest moșneaga, care este averea acestui moșneaga, ce face el în rândul procurorilor, cum a obținut el ordonanță de protecție împotriva propriei soții și mami copiilor lui, pe duarata a patru luni de zile i-a interzis să-și vadă copii. Cristina Stratan, Ludmila Cepoi care este protagonista acestui episod au obținut vineri - atunci când au ieșit la 12 noaptea din Judecătoria Chișinău - hotărârea instanței privind refuzul de a prelungi acele interdicții în privința soției lui Moșneaga și în mod normal copiii trebuiau să se întoarcă la mama lor, dar ei nici în ziua de azi nu sunt întorși. I-a văzut o singură dată umilindu-se în ultimul hal în fața lui Moșneaga. Am încercat să atrag atenția lui Candu, lui Filip, a conducerii procuraturii, a conducerii procuraturilor specializate, și în special a acestui PCCOCS, procuratura aia faimoasă”, spune Savva în ultimul său video-live.

Contactat de reporterii Deschide.MD, procurorul ne-a rugat să revenim peste o oră întrucât se află cu copilul la spital, apoi nu a mai răspuns la apel. În cazul în care vom obține o reacția din partea lui, o vom publica imediat.

Unul dintre cele mai răsunătoare dosare instrumentate de procurorul Moșneaga este cauza penală în care este vizat Renato Usatîi. Un alt dosar gestionat de procurorul în cauză este cel al directorului gimnaziului nr. 3, Igor Sandler dar și dosarul în cazul moarții lui Valeriu Boboc în noaptea de 7 aprilie, 2009.

Potrivit declarației de avere, Moșneaga a ridicat un salariu de 224 762 de lei pe parcursul anului 2017 și 8 mii de euro obținuți din donații.  El mai declară un teren agricol cu suprafața de 1,4565 ha, în valoare de 10 000 lei, cumpărat în anul 2015, un apartament cu suprafața de 93,3 m.p., în valoare de 630 000 lei, act de transmitere-primire din anul 2014 dar și un autoturism de model Hyundai (an. fab. 2013) în valoare de 16 000 Euro, în folosință din anul 2013. Procurorul declară și o datorie către SRL ”Bascon-Lux” în sumă de 46 946 Euro, contractată în anul 2011, scadentă în anul 2016.

Publicăm mai jos hotărârea instanței prin care se anulează interdicțiile aplicate soției sale. Totodată, ținem să precizăm că Viorel Savva a vorbit în repetate rânduri, în calitatea sa de avocat, despre păcatele procurorilor și judecătorilor și a dat asigurări că le va proba culpabilitatea fiecăruia dintre cei pe care îi știe corupți.

Sursa: deschide.md