• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. M.// Activiștii civici fac apel:ACUM și PSRM să coalizeze și să declanșeze anticipate după regulile vechi

04 Aprilie, 12:46

Activiștii civici fac apel către blocul ACUM și PSRM să se coalizeze și să declanșeze anticipate după sistemul electoral proporțional. O declarația în acest sens a fost citită în cadrul unei conferințe de presă susținută de mai mulți formatori de opinie printre care: Sergiu Tofilat, Victor Ciobanu, Ștefan Gligor, Stella Jantuan, Valeriu Pașa și Alexei Tulbure.

activisti

Aceștia spun că alegătorii ACUM și cei ai PSRM au votat pentru schimbarea puterii în stat, iar cele două partide trebuie să își asume această responsabilitate.

„Evidențiem în mod special că nu considerăm crearea unei majorități în Parlament, un scop în sine. R.Moldova are nevoie de o majoritate politică sarcina căreia este să creeze condiții pentru organizarea alegerilor democratice veritabile. În acest sens votarea situațională a blocului ACUM în comun cu PSRM constituie unicul scenariu posibil”, se arată în declarația sus-amintiților.

Activiștii civici mai spun că alegerile anticipate în baza sistemului electoral mixt nu vor face decât să consolideze pozițiile PDM.

Deschide.MD a încercat să afle poziția deputaților ACUM referitor la acest Apel dar Alexandru Slusari, Iurie Reniță, Radu Marian și Igor Grosu nu au răspuns la telefon. În schimb Octavian Țîcu și Mihai Popșoi au menționat că vor putea veni cu o reacție doar după ce vor privi conferința de presă.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, Corupție, oligarh, pachet de legi, PSRM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: