• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 10º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 13º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R.M. // 79 de ani de la Pactul Ribbentrop-Molotov - PUN a vopsit „tancul lui Stalin” în tricolorul românesc

23 August, 14:07

Tinerii din Partidul Unității Naționale au vopsit tricolorul și harta României Mari pe tancul de la Leușeni care este îndreptat cu țeava spre România. Totodată, PUN va protesta la ambasada Federației Ruse și ce a Germaniei, marcând astfel 79 de ani de la Pactul Ribbentrop-Molotov, care a dus la ocupația rusă în Basarabia românească.

PUN

Președintele PUN, Anatol Șalaru scrie pe pagina sa de Facebook că tancurile sovietice amplasate pe tot teritoriul Republicii Moldova sunt elemente ale ocupației sovietice și trebuiau de mult duse la fier vechi sau în muzee: „Ca ministru al apărării am încercat pe diferite căi să scap Republica Moldova de aceste rebuturi ale negrei istorii sovietice. Nu am reușit întru totul”.

În continuare politicianul spune că în această dimineață „tinerii din organizația de tineret a PUN au vopsit tricolorul și harta României Mari pe tancul lui Stalin”.

„Aici este România Mare pentru că Basarabia este România. Felicitări tinerilor PUN pentru idee și efort! Și pentru că astăzi este 23 august, o zi neagra în istoria poporului român, vă invit pe toți la acțiunea de protest ce va avea loc în fața ambasadei ruse începând cu ora 10 apoi vom merge la ambasada Germaniei. Nu uităm, nu iertăm!”, mai scrie Șalaru.

Amintim că La 23 august 1939, s-a semnat la Moscova, Tratatul de neagresiune germano-sovietic, Pactul Ribbentrop-Molotov, care, într-un protocol adiţional secret, prevedea împărţirea sferelor de influenţă în Europa de Est.

Ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov, România a fost obligată să cedeze, în 1940, Basarabia şi Bucovina de Nord URSS-ului. Pactul Ribbentrop-Molotov (Pactul Hitler-Stalin) a constituit un act de trădare a neamurilor creştine ale Europei Răsăritene şi care a servit bază pentru ocuparea criminală a teritoriilor româneşti de către Armata Sovietică la 28 iunie 1940.

De precizat este și faptul că, în perioada cât a fost ministru al Apărării, Anatol Șalaru, a scos mai multe tancuri sovietice care sunt pe teritoriul R. Moldova și le-a dus la Muzeul ocupației sovietice care este deschis la Centrul de Cultură şi Istorie Militară.

Prima piesă din acest muzeu a fost tancul sovietic din faţa Brigăzii II, Infanterie motorizată „Ştefan cel Mare" care a fost demontat acum doi ani.

 

 

Sursa: deschide.md

 

Citeste mai mult despre: Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: