• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 32º C
  Brasov 31º C
  Cluj-Napoca 31º C
  Constanta 32º C
  Craiova 35º C
  Galati 33º C
  Iasi 30º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 33º C
 • 1 EUR = 4.7274 LEI
  1 USD = 4.2601 LEI
  1 GBP = 5.1683 LEI
  1 CHF = 4.3460 LEI
  1 HUF = 1.4444 LEI
  1 BGN = 2.4171 LEI
  1 JPY = 4.0003 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Miniștrii lui Filip degrevează

10 Ianuarie, 15:00

Nicolae Ciubuc, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a anunțat că începând cu data de 5 ianuarie curent a degrevat din funcție pentru a participa la alegerile parlamentare.

ciubuc

Ministrul a menționat că a decis să candideze la îndemnul locuitorilor din raionul său de baștină, care și-au manifestat certitudinea că îi poate reprezenta în viitorul legislativ, iar atribuțiile acestuia au fost preluate de către secretarul general de stat, Iurie Usurelu.

„Am decis să ascult de îndemnul locuitorilor din raionul de baștină, raionul Călărași. Dintotdeauna am crezut în potențialul meleagurilor natale, iar acum este momentul oportun pentru a le valorifica și a oferi concetățenilor mei condiții de trai îmbunătățite, a le oferi șansa să își crească copii – Acasă. În acest sens, îmi voi suspenda activitatea curentă din funcția de Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pentru a-mi redirecționa atenția asupra problemelor și necesităților locuitorilor. Am certitudinea că echipa profesionistă din cadrul Ministerului va continua implementarea inițiativelor și ideilor destinate să îmbunătățească domeniile din gestiune”, se arată în mesajul oficialului.

Amintim că, ieri 9 ianuarie, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Silvia Radu, a degrevat din funcție pe perioada campaniei electorale, iar la data de 5 ianuarie a degrevat Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne al R. Moldova.

Comisia Electorală Centrală amintește că cele trei membrii Guvernului trebuie să-și suspende actvitatea, odată cu înregistrarea acestora în calitate de candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie curent.

De asemenea, din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral, trebuie să-și suspende activitatea și conducătorii autorității publice centrale, președinții și vicepreședinții de raion, primarii și viceprimarii, pretorii și vicepretorii.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: degreveaza, ministri, Pavel Filip, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: