• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9485 LEI
  1 USD = 4.3946 LEI
  1 GBP = 5.8231 LEI
  1 CHF = 4.7550 LEI
  1 HUF = 1.3527 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.8684 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Ce spun formatorii de opinie despre demisia lui Viorel Morari

03 Mai, 10:09

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră benefică plecarea lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție pentru ca imaginea instituției să nu fie afectată. Opinia a fost expusă la emisiunea „Țara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei.


morari

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că trebuie luate în calcul la modul serios acuzațiile la adresa lui Viorel Morari, care au fost făcute săptămâna trecută că acesta ar fi avut legătură cu un „atac raider” asupra unei companii. În opinia lui, Procuratura Anticorupție este una dintre instituțiile care nu trebuie să admită ca imaginea ei să fie pătată și în cazul unor astfel de acuzații, răspunsul trebuie să fie unul prompt.

Eu admit că Viorel Morari a mers pe calea oarecum similară a lui Alexandru Tănase când acest domn a plecat de la Ministerul Justiției și a preferat să se detașeze de instituție pentru ca instituția să rămână să rezolve în continuare problemele care există”, menționează comentatorul.

Fostul ministru al apărării, Vitalie Marinuța, susține că nu se aștepta la o demisie atât de rapidă din partea procurorului șef al Procuraturii Anticorupție.

Cel puțin așteptam un răspuns public de la Autoritatea Națională de Integritate pentru că dumnealui a trimis o scrisoare prin care a solicitat să fie verificată informația”, menționează Vitalie Marinuța.

Fostul ministru spune că lipsa acestor răspunsuri și demisia lui Viorel Morari ridică unele suspiciuni că ar putea exista unele probleme, poate și unele adevăruri în acele scrisori anonime care au fost expediate presei și ambasadelor.

Ieri, 2 mai, a devenit cunoscut faptul că procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: