• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PUN și Blocul ACUM, despre rezultatul alegerilor din România

27 Mai, 16:07

Partidul Unității Naționale, PAS și PPDA au salutat victoriile repurtate la recentele europarlamentare de formațiunile politice din România.

alegeri europarlamentare

"Basarabia va fi prioritatea nr. 1", a punctat Anatol Șalaru. Partidul Acțiunii Sociale a subliniat că basarabenii au votat pentru justiție și democrație. Iar Andrei Năstase a ținut să-și tragă, cu această ocazie, și ceva cenușă la turta proprie: "ACUM am învins într-un scrutin european pe care niciun dictator sinistru nu-l poate anula, așa cum au facut-o la Primăria Chişinău sau la Parlamentul R. Moldova".

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, a menționat că, pentru reprezentanții PMP din scrutin, Traian Băsescu și Eugen Tomac, care au reușit să acceadă în Parlamentul European, „Basarabia va fi prioritatea nr.1”.

Președintele Traian Băsescu a câștigat încă o bătălie politică importantă cu toate trădările, piedicile și dezinformările la care a fost supus în perioada campaniei electorale, inclusiv în ziua alegerilor. Accederea președintelui de onoare al PUN și PMP în Parlamentul European va deschide un nou capitol pentru proiectul de țară enunțat de Traian Băsescu: reunificarea Basarabiei cu România. Nu știu ce vor face ceilați europarlamentari români pentru Basarabia dar vă garantez că pentru președintele Băsescu și Eugen Tomac această bucată de pământ va fi prioritatea numărul 1”, a scris Anatol Șalaru.

Politicianul a venit și cu un mesaj de mulțumire pentru membrii și simpatizanții PUN care au participat la această campanie.

Mulțumesc tuturor românilor care și-au acordat votul pentru președintele Băsescu și PMP. Lupta continuă! Apa trece pietrele rămân!”, a scris liderul PUN.

PAS și PPDA, care au susținut în campania electorală PNL și PPE, au venit, de asemenea, cu mesaje de felicitare.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, PAS salută „votul dat de români pentru justiție, democrație și o Europă Unită”.

Ne exprimăm încrederea că partidele pro-justiție, care au obținut rezultate bune, vor promova cu ardoare și interesele cetățenilor din Republica Moldova. Aducem felicitări PPE pentru poziția de lider detașat în alegerile europarlamentare și îl felicitam pe colegul nostru Manfred Weber, principalul candidat la șefia Comisiei Europene. Avem certitudinea că împreună cu socialiștii europeni și liberalii sau verzii, se va crea o coaliție durabilă care sa contribuie la consolidarea UE și la creșterea continuă a bunăstării cetățenilor. Republica Moldova are în continuare parteneri de încredere în Parlamentul European și împreună vom munci pentru a aduce țara noastră în marea familie europeană”, se arată în mesaj.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, scrie că rezultatele în  urma alegerilor europarlamentare sunt o victorie.

Împreună am învins din nou. Am învins în Europa, am învins în România, dar poate cea mai importantă victorie e cea de ACASĂ. ACUM am învins într-un scrutin european pe care niciun dictator sinistru nu-l poate anula, așa cum au facut-o la Primăria Chişinău sau la Parlamentul R. Moldova. Să avem încredere, să continuăm la fel de determinați! DA, cu DEMNITATE ȘI ADEVĂR, cu DOAMNE AJUTĂ, DA, SE POATE!”, a scris politicianul.

Circa 38 de mii de cetățeni români aflați în Basarabia au ieșit ieri la urne pentru a vota partidele românești înscrise în cursa pentru europarlamentare. În jur de 37% din ei votat pentru PNL, și circa 30 pentru PMP, restul partidelor fiind la distanțe mari în spate.

Calculat în procente, rezultatelor provizorii arată că 36,8% dintre basarabeni au votat PNL, 29,8% - PMP, 9,7% - USR PLUS, 8,8% - PSD, 5,8% - George Simion, 4,1% - ProRomânia etc.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: