• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PSRM a luat act de invitația la negocieri din partea PDM. Ce vor face mai departe

31 Mai, 12:14

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a luat act de propunerea anunțată de Partidul Democrat și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului.

psrm

Într-un comunicat de presă al formațiunii, PSRM menționează faptul că toate deciziile de ordin tactic și strategic ale partidului sunt luate de către organele de conducere ale PSRM, în speță de către Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor.

Amintim că Partidul Democrat a anunțat că urmează să transmită azi o invitaţie către PSRM, pentru a avea o primă discuţie pentru formarea unei majorități parlamentare.

„Dacă vom găsi consensul necesar pe această direcţie, se poate trece rapid la formalizarea politică a acestei soluţii, atâta timp cât ambele părţi dau dovadă de flexibilitate şi de dorinţa de a găsi compromisul, care să satisfacă nevoile prioritare ale cetăţenilor. În cadrul discuţiilor, vor fi abordate şi propunerile anunţate deja public de Partidul Socialiştilor privind formarea unei majorităţi parlamentare şi a Guvernului, unele dintre ele sunt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din fracţiunea PSRM. În acelaşi timp, urmează să fie discutate şi propunerile de guvernare ale Partidului Democrat”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

Anterior Democrații au expediat PAS-ului dar și PPDA-ului invitații la discuții despre formarea unei majorități parlamentare. Cele două partide au refuzat însă să participe la discuții.

În același context, Președintele Igor Dodon, care este în același timp și liderul neformal al PSRM a declarat public că socialiștii nu vor invita PDM la negocieri, precizând că singura „portiță” care rămâne deschisă între democrați și socialiști ar fi o ieșire publică a PDM în care ei să zică că acceptă condițiile-cheie ale socialiștilor.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: coalitie, invitaţie, negocieri, PDM, PSRM, reactie, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: