• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 25º C
  Iasi 24º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.8423 LEI
  1 USD = 4.2788 LEI
  1 GBP = 5.3932 LEI
  1 CHF = 4.5427 LEI
  1 HUF = 1.3687 LEI
  1 BGN = 2.4758 LEI
  1 JPY = 3.9963 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PSRM a decis: Sau ACUM sau anticipate

12 Aprilie, 16:39

Partidul Socialiștilor a decis să facă coaliție doar cu blocul ACUM, în caz contrar mizează pe anticipate. Decizia a fost luată în urma ședinței Consiliului republican al formațiunii la care a participat și Igor Dodon.

Dodon

„Noi suntem disponibili să creăm o majoritate parlamentară cu un guvern funcțional doar împreună cu blocul ACUM sau alegeri anticipate. Nu Guvern minoritar, dar un Guvern susținut de o majoritate parlamentară”, a declarat președintele Igor Dodon prezent la eveniment.

În același timp președintele a declarat că PSRM nu analizează în niciun fel, o coaliție majoritară cu Partidul Democrat.

Dodon a adăugat că socialiștii își doresc să conducă Ministerul de Externe, cel al Apărării, de Interne dar și funcția de vicepremier pentru Reintegrare.

„Acestea sunt punctele de la care noi putem începe discuțiile dar niciun fel de Guvern minoritar pentru că istoria ne arată că acestea nu sunt de lungă durată”, a adăugat președintele R. Moldova.

Amintim că prima rundă de discuții dintre blocul politic ACUM și PSRM sin 11 aprilie s-a încheiat fără niciun rezultat. Reprezentanții celor două forțe politice au insistat fiecare pe agenda sa, de o parte blocul ACUM cu pachetul de legi numite antioligarhice și colaborarea cu PSRM doar pentru a vota speackerul și legile respective, de cealată parte PSRM susține că doar prin crearea unei majorități parlamentare, ulterior a unei alianțe de guvernare pot fi implementate aceste legi. În plus socialiștii își doresc funcția de speacker, lucru pe care ACUM nu vrea să îl cedeze.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: