• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 21º C
  Craiova 20º C
  Galati 20º C
  Iasi 20º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1678 LEI
  1 GBP = 5.3626 LEI
  1 CHF = 4.5176 LEI
  1 HUF = 1.3350 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.9474 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PSRM a decis: Sau ACUM sau anticipate

12 Aprilie, 16:39

Partidul Socialiștilor a decis să facă coaliție doar cu blocul ACUM, în caz contrar mizează pe anticipate. Decizia a fost luată în urma ședinței Consiliului republican al formațiunii la care a participat și Igor Dodon.

Dodon

„Noi suntem disponibili să creăm o majoritate parlamentară cu un guvern funcțional doar împreună cu blocul ACUM sau alegeri anticipate. Nu Guvern minoritar, dar un Guvern susținut de o majoritate parlamentară”, a declarat președintele Igor Dodon prezent la eveniment.

În același timp președintele a declarat că PSRM nu analizează în niciun fel, o coaliție majoritară cu Partidul Democrat.

Dodon a adăugat că socialiștii își doresc să conducă Ministerul de Externe, cel al Apărării, de Interne dar și funcția de vicepremier pentru Reintegrare.

„Acestea sunt punctele de la care noi putem începe discuțiile dar niciun fel de Guvern minoritar pentru că istoria ne arată că acestea nu sunt de lungă durată”, a adăugat președintele R. Moldova.

Amintim că prima rundă de discuții dintre blocul politic ACUM și PSRM sin 11 aprilie s-a încheiat fără niciun rezultat. Reprezentanții celor două forțe politice au insistat fiecare pe agenda sa, de o parte blocul ACUM cu pachetul de legi numite antioligarhice și colaborarea cu PSRM doar pentru a vota speackerul și legile respective, de cealată parte PSRM susține că doar prin crearea unei majorități parlamentare, ulterior a unei alianțe de guvernare pot fi implementate aceste legi. În plus socialiștii își doresc funcția de speacker, lucru pe care ACUM nu vrea să îl cedeze.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: