• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.2444 LEI
  1 GBP = 5.8603 LEI
  1 CHF = 4.6190 LEI
  1 HUF = 1.3745 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.7199 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

PSD pune cruce protocolului cu partidul lui Gabriel Oprea

05 Octombrie, 20:59

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că PSD a decis luni, cu unanimitate de voturi, să nu continue protocolul cu Gabriel Oprea, care fusese încheiat de fostul lider al partidului Viorica Dăncilă şi prin care PSD ceda trei senatori şi cinci deputaţi pe liste la alegerile parlamentare.

psd

El a mai spus că a avut discuţii cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu în vederea unei fuziuni PSD-ALDE. „A trecut legea. Doar dacă vom avea eventuale fuziuni”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat de Adevărul, liderul PSD explicând dacă partidul va merge singur la alegerile parlamentare.

Întrebat dacă a fost vreo discuţie cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu pentru o eventuală fuziune, Ciolacu a răspuns: „Întotdeauna există discuţii în politică. Nu vă ascund acest lucru. Discuţii cu toţi liderii politici”. „Ce am mai hotărât în schimb, era un protocol în noiembrie anul trecut, semnat de către fosta doamnă preşedinte Viorica Dăncilă cu domnul general Oprea. Asăzi de a ceda trei senatori şi cinci deputaţi în listele PSD şi departamentul de apărare şi siguranţă naţională şi cu adevărat, cu unanimitate de voturi, colegii mei au decis să nu reconfirmăm acest protocol de colaborare”, a completat Ciolacu.

Întrebat în continuare dacă ar putea exista o fuziune a PSD cu ALDE sau PPU-sl, liderul social-democraţilor a replicat:„Avem discuţii cu toată lumea, în ceea ce priveşte fuziunea, nu alianţe. Am avut multe discuţii cu domnul Tăriceanu şi îl respect în continuare pentru demnitatea dânsului. Este un om politic chiar demn. Am avut aceste discuţii (legate de o fuziune PSD cu ALDE – n.r.)”.

Viorica Dăncilă anunţa, pe 25 noiembrie 2019, că a făcut un protocol de colaborare, iar Gabriel Oprea este vicepreşedinte în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: