• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Craiova -2º C
 • 1 EUR = 4.6975 LEI
  1 USD = 4.1192 LEI
  1 GBP = 5.3305 LEI
  1 CHF = 4.1441 LEI
  1 HUF = 1.4745 LEI
  1 BGN = 2.4018 LEI
  1 JPY = 3.7645 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Protest la Colegiul de Marină "Alexandru Ioan Cuza" din Constanţa

15 Ianuarie, 15:11

Aproximativ 100 de elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" din Constanţa, dar şi părinţi, au protestat, luni, nemulţumiţi fiind de faptul că aceştia ar putea fi mutaţi într-o altă clădire, după reînfiinţarea Liceului Militar de Marină, potrivit Mediafax.

elevi

Protestul a pornit după ce, vineri, inspectorul general şcolar Petrică Miu a anunţat că se intenţionează reînfiinţarea Liceului Militar de Marină, unitate de învăţământ ce a fost închisă în 1998. Pentru că fostul sediu al instituţiei nu mai este disponibil, găzduind mai multe structuri ale Marinei Militare, reprezentanţii ISJ Constanţa au luat în calcul posibilitatea ca Liceul Militar de Marină să fie reînfiinţat în clădirea care adăposteşte Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza", iar acesta să fie mutat.

Din acest motiv, profesorii şi elevii Colegiului "Alexandru Ioan Cuza" au ieşit să protesteze, luni, în curtea instituţiei, acestora alăturându-li-se şi părinţi nemulţumiţi de posibila mutare.

Ei au scandat "Asta este casa noastră!", "Noi de aicea nu plecăm!" şi "Nu vrem să fim mutaţi!", şi au purtat şi pancarte pe care au scris "Nu plecăm din casa noastră! Militarii să meargă în casa lor din strada Dezrobirii de unde au plecat!" sau "Spune nu relocării Colegiului Tehnic de Marină Alexandru Ioan Cuza".

Într-un comunicat de presă comun, colectivul de elevi şi cadre didactice din cadrul colegiului spun că nu găsesc niciun motiv să-şi părăsească şcoala şi cer "şanse egale la o educaţie de calitate".

"Chiar dacă nu sunt consideraţi elevi de elită, aşa cum sunt cerinţele la un liceu militar, şi elevii noştri au aceleaşi drepturi de a studia într-un sediu cu o bază materială bună, aşa cum a fost catalogată cea a şcolii noastre de către reprezentanţi ai MAPN-ului şi ISJ-ului. Nu înţelegem de ce trebuie să părăsim şcoala noastră şi să vină alţii în locul nostru! Pentru că sunt elevi mai buni? Nu toţi copiii au aceleaşi drepturi? (...) Dorim şanse egale la o educaţie de calitate!", se arată în comunicat.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: