• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 10º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 13º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, la votul final din Senat

11 Septembrie, 21:25

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat marţi, cu 107 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

voturi

Liderii grupurilor ALDE şi UDMR au spus că fiecare dintre senatorii lor vor vota după cum le dictează conştiinţa, PNL şi PSD au spus că susţin proiectul, iar USR s-a declarat împotriva modificărilor.

Dragnea: Salut decizia Parlamentului de revizuire a Constituţiei privind definirea familiei. Referendumul va avea loc în 7 octombrie şi va fi un moment crucial pentru valorile fundamentale ale societăţii româneşti

Vlad Alexandrescu spune că este mândru că este liderul grupului senatorilor USR, care au votat împotriva revizuirii Constituţiei pentru redefinirea familiei, pentru că sunt unele momente când în faţa populismului este nevoie ca unii politicieni şi partide să aleagă calea cea grea, dar corectă, să ia o decizie nu pentru propriul câştig, ci în interesul democraţiei.

"Sunt mândru că sunt liderul grupului de senatori USR, unde toţi cei 13 senatori au votat împotriva modificării constituţiei astăzi! Am fost singurul partid care a avut curajul să voteze astfel. Sunt unele momente când în faţa populismului este nevoie ca unii politicieni şi partide să aleagă calea cea grea, dar corectă. Să ia o decizie nu pentru propriul câştig, ci în interesul democraţiei", afirmă Vlad Alexandrescu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: