• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 17º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6578 LEI
  1 USD = 3.9575 LEI
  1 GBP = 5.1941 LEI
  1 CHF = 4.1276 LEI
  1 HUF = 1.4395 LEI
  1 BGN = 2.3815 LEI
  1 JPY = 3.5127 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, la votul final din Senat

11 Septembrie, 21:25

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat marţi, cu 107 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

voturi

Liderii grupurilor ALDE şi UDMR au spus că fiecare dintre senatorii lor vor vota după cum le dictează conştiinţa, PNL şi PSD au spus că susţin proiectul, iar USR s-a declarat împotriva modificărilor.

Dragnea: Salut decizia Parlamentului de revizuire a Constituţiei privind definirea familiei. Referendumul va avea loc în 7 octombrie şi va fi un moment crucial pentru valorile fundamentale ale societăţii româneşti

Vlad Alexandrescu spune că este mândru că este liderul grupului senatorilor USR, care au votat împotriva revizuirii Constituţiei pentru redefinirea familiei, pentru că sunt unele momente când în faţa populismului este nevoie ca unii politicieni şi partide să aleagă calea cea grea, dar corectă, să ia o decizie nu pentru propriul câştig, ci în interesul democraţiei.

"Sunt mândru că sunt liderul grupului de senatori USR, unde toţi cei 13 senatori au votat împotriva modificării constituţiei astăzi! Am fost singurul partid care a avut curajul să voteze astfel. Sunt unele momente când în faţa populismului este nevoie ca unii politicieni şi partide să aleagă calea cea grea, dar corectă. Să ia o decizie nu pentru propriul câştig, ci în interesul democraţiei", afirmă Vlad Alexandrescu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: